Brygg din egen Tou Pilsner

I samarbeid med den siste bryggerimesteren på Tou, Egil Frafjord, har vi laget en hjemmebryggerversjon av den klassiske Tou Pilsner.

Vil du nyte din Tou Pilsner slik bryggerimesteren selv foretrakk den; Blodfersk, ufiltrert og upasteurisert? Brygg den selv, da vel!

Malt: 100% pilsnermalt – Tou brukte tysk og skotsk malt

Humle: Northern Brewer, tilsatt ved start av kokingen – Tou brukte noen ganger konsentrat, noen ganger pellets. En kan bytte ut Northern Brewer med Saaz, men humlen skal kun gi bitterhet, ikke aroma

Gjær: AJL 1522 fra Cara Technologies eller en annen lagergjær som egner seg for Tsjekkisk pilsner. Les mer om gjæren her

OG: 1.043, FG: 1.007, IBU: 20, ABV: 4.7

Mesking: 1 time på 64 grader, utmesk på 76 grader

Kokes i 1 time

Gjæren pitches på 10 grader. Kjør evt en diacetylrest – på Tou lot de temperaturen stige til 14-15 grader. Cold crash før kegging/flasking

 

 

En tanke om “Brygg din egen Tou Pilsner

  1. Hei. gått å se at det er noen som har oppskriften på et av ølene til Tau bryggerier. savner smaken av det gode ølet som ble laget på Tau bryggeri. skulle vist om to andre varianter av Tau som er Fatølet og Juleølet. har tenkt å forsøke meg på denne oppskriften

Hva tenker du?