Brygg din egen Tou Pilsner

I samarbeid med den siste bryggerimesteren på Tou, Egil Frafjord, har vi laget en hjemmebryggerversjon av den klassiske Tou Pilsner.

Vil du nyte din Tou Pilsner slik bryggerimesteren selv foretrakk den; Blodfersk, ufiltrert og upasteurisert? Brygg den selv, da vel!

Malt: 100% pilsnermalt – Tou brukte tysk og skotsk malt

Humle: Northern Brewer, tilsatt ved start av kokingen – Tou brukte noen ganger konsentrat, noen ganger pellets. En kan bytte ut Northern Brewer med Saaz, men humlen skal kun gi bitterhet, ikke aroma

Gjær: AJL 1522 fra Cara Technologies eller en annen lagergjær som egner seg for Tsjekkisk pilsner. Les mer om gjæren her

OG: 1.043, FG: 1.007, IBU: 20, ABV: 4.7

Mesking: 1 time på 64 grader, utmesk på 76 grader

Kokes i 1 time

Gjæren pitches på 10 grader. Kjør evt en diacetylrest – på Tou lot de temperaturen stige til 14-15 grader. Cold crash før kegging/flasking

 

 

Hva tenker du?