Kategorier
New release

Septemberslippet – Oppdatert 21. august

“Fra slutten av september legger som kjent Vinteren seg som et likklede over oss og landet.”, sa Odd Børretzen, men måneden bringer også gleder. På polet.

Den syvende september slippes to nye, lokale øl på Vinmonopolet.

LERVIG
Medicine DDH Citra
Dette er en dobbelt tørrhumlet Juicy IPA brygget med pale malt, hvete og havre. Den har 50 IBU’er og en ABV på, hold deg fast, 10.5%. Den kommer på 0.33 boks og vil koste 75 kroner. Medicine er beskrevet som “fyldig”, men vi vt at Mike ikke liker for søte øl, så vi regner med at den er betydelig tørrere enn enkelte andre doble og triple IPA’er som har blitt sluppet i det siste. Her er det bare å ta medisinen sin!

Oppdatert 21. august:

Dårlige nyheter. Medicine vil ikke komme på polet

Jåttå Gårdsbryggeri
Herliga London
Fra gården på Jåttå kommer det en porter. Også denne har innslag av havre og hvete. ABV er 8%, og den vil koste 60 kroner for 0.33 flaske. Jåttå er best kjent for sine lyse ales. Oss bekjent har de kun brygget en mørk øl tidligere; Jåttånåttå, en stout som arvet navnet til en lokalt hjemmebrygget øl. Vi gleder oss til å se hvordan Jåttå tolker den klassiske engelske stilen. Den har alt 18 ratings på Untappd, så noen vet det allerede. Har du smakt Herliga London, så fortell oss om det i kommentarfeltet.

Oppdatert:

Herliga London er et av Jåttås tidligste brygg fra tiden de enda var hjemmebryggere. De har lenge planlagt et slipp av denne, og det er derfor utrolig gøy for dem å endelig få den ut. På Untappd har de valgt å beholde den gamle profilen fra Herliga London fra mars 2016. Det er derfor denne har noen check-ins fra før, hvorav kun to faktisk er fra den nye batchen de kommer med nå.

Jåttå vant en såkalt “lyn-tender” med denne, noe vi tror innebærer et landsdekkende engangs-release. Begge ølene er forøvrig i partiutvalget.

 

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.