Kategorier
ting & tang

ting & tang

Breaking news og sånt.

BR var først til å breake at Rema skulle legge ned OF Hald, deres bryggeri i Bergen, men vi tok kanskje feil da vi antok at dette ville være positivt for RYGR, for nå er den store snakkisen i ølmiljøet – vi har hørt det fra fire-fem uavhengige kilder – at Rema skal selge RYGR. Jakten på en ny hovedeier er i gang, mens de ansatte er villige til å gå inn som minoritetsaksjonærer. Ingenting av dette er selvsagt bekreftet… enda.

Les også: RYGR Brygghús…igjen

Byas var først ute med nyheten om at LERVIG flytter noe av produksjonen sin nærmere kundene for å kunne selge så ferskt øl som mulig i flere regioner. Søsterbryggeriene deres, Omnipollo og Mikkeller som har samme eier i Orkila Capital, gjør allerede dette, men så er jo de 100% gjøkebryggerier.

I Toronto har LERVIG nå brygget hos Brunswick Bierworks der også blant annet Omnipollo og Dugges brygger noen av sine øl. Brunswick er spesialister på såkalt kontraktsbrygging – en slags Arendals Bryggeri for Canada.

Hvorfor LERVIG ikke ville fortelle Byas hvem de brygger hos vet vi ikke. Vi brukte to minutter på å finne det ut, og delte det selvsagt umiddelbart med medlemmene av Followers of Lervig-gruppen på Facebook. Meld deg inn der om du vil være blant de første som får vite hva som skjer.

Distributør i Canada blir Craft Brand Co. De har også Mikkeller og Omnipollo i sin portefølje. Ser du en trend? Om du vil vite hva LERVIG kommer til å gjøre, så får du noen tydelige hint om du ser på hva Omnipollo og Mikkeller har gjort siden Orkila Capital kjøpte seg inn der.

LERVIGs merkevare baserer seg, slik vi ser det, på fire grunnpilarer: Kompromissløs kvalitet, en av verdens beste bryggere i Mike Murphy, det distinkte designet til Nanna Guldbæk, og det urnorske – som ren luft og rent vann og kveik. Det er vanskelig å se at noe som helst av dette er forenelig med gjøkebrygging i Canada og andre steder. “Når man ledes av folk som ikke kan øl, så skjer slikt som dette”, forteller en lite imponert insider.

Les også: LERVIG del 1 – Anders

Apropos Byas: Som vi skrev i Facebook-gruppen Salikatt fra Innsiå (meld deg inn der om du vil ha siste nytt om Salikatt) har Byas vært på en intervjurunde hos de lokale bryggeriene. De lager en reportasje som skal publiseres på sensommeren og som er myntet på studenter og innflyttere. Hvorfor det? De kan jo bare lese Brewolution Rogaland!

Apropos oss selv: Vi har nå passert 2000 følgere på Facebook! Ikke verst for en webside som har et usedvanlig smalt fokus. Den 22. juni er det to år siden Brewolution Rogaland ble unnfanget.

Vi har også inspirert til en lignende side for øl og brygging i Agder: Brygg i Agder. Følg dem på Face så er du alltid oppdatert på det som skjer i hyttefylket.

Vi vil svært gjerne nå ut til flere, så tips venner og familie, innflyttere og studenter om oss. Og tips oss når du vet noe vi ikke vet. Og send oss gjerne en email eller en melding om hva du liker og hva du ikke liker, så skal vi forsøke å bli enda bedre.

Vil du skrive for oss? Vi vurderer å åpne for gjesteskribenter samt muligens en fast skribent i nordfylket, som vi ærlig talt har vært for svake på. Er du nøye på rettskrivning, foretrekker punktum fremfor komma som desimaltegn, elsker gratisarbeid, tenner på anonymitet, og har meninger og kunnskap om øl, så ta kontakt.

The Vault begynner virkelig å få sving på sakene. Kim Odland ønsker å ha et spesielt fokus på øl i kombinasjon med mat. Ikke unaturlig for et bryggeri som holder til i kjelleren under Ostehuset. Du kan selvsagt få smake kaldtrukket kaffe fra Austrått Kaffebrenneri ved siden av Pick-Me-Up Pale Ale som er brygget med samme kaffe. Og snart kan du få vakuumert vannmelon med agavesirup, olivenolje, flaksalt og basilikum sammen med The Vaults vannmelon-øl som har lanseringsdato i nær fremtid. “Nydelig”, sies det.

Les også: Hvelvet Underground

Et lokalt bryggeri fikk ølene sine fjernet fra kranene på ØST. Konflikten har ulmet lenge og blusser av og til opp i sosiale media. Ingen tjener på det. Kanskje får den snart sin naturlige slutt?

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.