Kategorier
ting & tang

ting & tang

…og takk for det gamle.

Ikke alle satte pris på at vi kritiserte et evenement som minnet mer om en test i en tabloidavis enn en seriøs ølkonkurranse. Vi vil være etterrettelige, og har gitt arrangøren flere muligheter til å forklare. Tre purringer senere – via email til Kina, hvor arrangøren hører hjemme – har vi endelig blitt lovet et svar. Mottar vi svar, skal det selvsagt publiseres slik at hver og en kan gjøre seg opp sin egen mening. I mellomtiden kan dere lese hva våre danske venner i stovt.dk tenker om medaljer og slikt.

Når LERVIGs fatlagringsprogram allikevel ikke skal ligge på Eiganes men i Bikubå – forøvrig et meget smart trekk da det forenkler logistikken sykt mye – hva skal det da bli av Eiganes? Jo, det blir brew pub. Ryktene sier 5 hektoliter kapasitet. Boligprisene i området blir ikke akkurat lavere av dette!

Tidligere Barrel Manager ved Brouwerij 3 Fonteinen, Rowald Hellinckx, er allerede på plass i Stavanger for å ta hånd om LERVIGs fatøl. Velkommen til norges ølhovedstad!

Noen kommer, noen går. LERVIG er fortsatt borte fra Facebook for oss med IP-adresse i Norge, men du finner dem på Instagram og, ikke minst, på YouTube. Femte episode av Ask Mike or Dave er ute nå.

Spiked? Ægir blir først i Norge, men vi vet at det planlegges minst én Hard Seltzer fra Rogaland. Det vi ikke vet er om de(n) er brygget, eller om man bare har jukset ved å blande sprit, vann og smak. Sjekk ingrediensene. Om drikken ikke inneholder gjær, er det da craft? Kjør debatt!

Bjarte har nevnt det på Facebook, så det er ingen stor avsløring at bryggeriet snart er på flyttefot. Om ikke lenge blir Salikatt nesten-nabo til LERVIG. Og får gutta det som de vil, blir det kanskje mer enn “bare” bryggeri og utsalg… Uansett kan vi se frem til en mini-bryggeriklynge i Hillevåg. Vi kommer tilbake med mye mer info om ikke lenge.

Det er nesten tradisjon å skrive at Jåttå Gårdsbryggeri har utvidet, og nå har de gjort det igjen. Nytt tilbygg har fått acrylicon-gulv, og snart flyttes gjæringstankene inn. Neste gang vi skriver om dem, er det antakelig fordi de har gått til innkjøp av tappemaskin for boks. Følg med i Facebook-gruppen Sunt Bondewit.

Vil du jobbe i “den nye oljå”, så er LERVIG på jakt etter en fatøl-tekniker. Se annonse i Facebook-gruppen Followers of Lervig.

Helsetilsynet har varslet at det ikke er lov å merke alkoholholdige varer med “Nyhet”, da det er å anse som unødvendig informasjon og dermed er alkoholreklame. Dette er ikke nytt for Gulating eller Det Gode Brygg som har hatt inspektører på besøk, men Vinmonopolet og taxfreebutikkene må nå endre sin praksis. Vi er oppriktig bekymret for at nyhetsmerkingen ikke er det siste som blir erklært “unødvendig” og dermed blir forbudt.  Etiketter? Ølnavn? Bryggerilogo? Alt kan være i spill når myndighetene oppfører seg som ukritiske, maktsyke overformyndere. Det er fortsatt behov for en uavhengig informasjonskanal som Brewolution Rogaland.

 

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.