Kategorier
Brewery

Salikatts utsalg nærmer seg åpning

Vi har besøkt Salikatt hvor det er travel aktivitet.

Håpet var å åpne utsalget denne uken, men Bjarte og Aleksander kan bare konstantere at Humlesjeik fortsatt er litt for grønn til at den kan selges. Dermed må fansen belage seg på nok en helg uten det mange mener er norges beste Pale Ale for tiden.

Blir lengselen for stor så ble både Mango Smoothie og Slam Dunk tappet i helgen som var. Alle de lokale polene skal ha fått, og det er også en bil med øl på vei til Oslo.

Bryggerne er meget fornøyde med denne nye batchen av Mango Smoothie. Den skal være litt syrligere enn forrige batch.

Når butikken endelig åpner, en gang i neste uke, så husk at Salikatt har flyttet. De holder nå til i Flintegata 2, like ved LERVIG. Veien inn er litt smal, og det er en barnehage innerst i gata, så kjør forsiktig! Eller parker ved Bikuben og gå ned – det tar bare 3 minutter å gå fra LERVIGs Canteen til Salikatt gjennom det lille parkområdet som skiller de to bryggeriene.

Om du kjører, så er innkjøringen til Flintegata til venstre der du ellers ville tatt til høyre for å komme til Felleskjøpets butikk:

Når du kommer til bryggeriet, så vil du se at utsalget er litt mindre enn det var. Men hadde gulvflaten vært større, så hadde det gått ut over tap roomet! Det ligger nemlig an til at Salikatt får sitt eget tap room med utsyn til bryggeriet. Det er to ledige areal for dette – et mindre område på gulvnivå med plass til en bar og noen bord, og et langt større område oppe på en mesanin med utsikt over bryggeriet. I første omgang er det nok kun området nede som åpner, men aller først må det brygges flere øl, og de siste tillatelser og godkjenninger må innhentes.

Humler må til!

Det har blitt lange kvelder og netter med brygging for å fylle alle de fem gjæringstankene med øl. Da BR besøkte bryggeriet, sto to øl og gjæret mens et tredje – et poløl – ble mesket.

Dere vil kjenne igjen det gode, gamle brygghuset i bakkant av bildet. Det nye står nemlig på en lastebåt som langsomt tøffer seg mot Stavanger. Forventet ankomst er i slutten av mai.

På denne båten står Salikatt sitt nye brygghus
Salikatts nye brygghus

Det nye brygghuset vil ha større fleksibilitet enn det nåværende. En skal kunne brygge både 4.7% butikkøl og sterke poløl uten å måtte dobbel- eller trippelmeske. Størrelsen på batchene blir den samme. Salikatt ønsker at ølet deres skal være ferskt når det når ut til kundene, og da kan en ikke brygge for store batcher.

Som tidligere annonsert i Facebook-gruppen Salikatt fra Innsiå, skjer det noen endringer i ølsortimentet:

DDH Citra går midlertidig ut
DDH Sabro går ut
Double Clutch og Fruited Sour går også ut – i hvert fall midlertidig
Slam Dunk, Mango Smoothie og Raspberry Smoothie består
Så kommer det 3 nyheter på Vinmonopolet i mai og 2 til i juni.

Noe annet som også er kjent for de som er på Innsiå, er at Tonje Halvorsen nå jobber fulltid ved bryggeriet. Hun har tidligere kombinert en deltidsstilling der med arbeid i barnehage. Dermed er det 3 fulltidsansatte ved Salikatt.

Tonje Halvorsen. Foto: Salikatt Bryggeri

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.