Kategorier
Juleøl New release Shops

Julekalendere 2020

Like sikkert som at nissen kommer på kjerringa, kommer julekalenderne i disse dager. I år er de bedre enn noensinne!

Vi har oversikten over det lokale utvalget. 

Vinmonopolet – Kun sterkøl
Vi nevner det hvert år – du trenger ikke kjøpe en ferdig pakke. Vinmonopolet selger juleølkalendere selv om de later som om de ikke gjør det. Eller kanskje de ikke vet det selv? Her er det plukk & mix, og du kan ta med deg så mange esker du bare vil. Om du vil vite hvilke lokale juleøl du kan velge i, så finner du snart en oversikt her på BR (de fleste er nevnt her).
Kjøp: Ditt lokale vinmonopol eller på Kvaddå der utvalget er størst
Pris: Ikke tenk på det, det er advent bare en gang i året


Gulating – 17 eksklusive
“Ventetiden er over”, proklamerer Gulating i kjent stil, men adventstiden er foran oss og den kan du nyte med hele 17 øl brygget spesielt og eksklusivt for denne kalenderen (og selvsagt 7 andre øl).
Kjøp: I butikkene i Stavanger eller Haugesund, eller bestill på email
Pris: 1099 kroner + pant


Skudenes Bryggeri – O Vestland, Vestland

Her får du øl fra En Liten Øl, 7 Fjell og muligens et annet regionalt bryggeri, i tillegg til Skudenes Bryggeri selvsagt.

Kjøp: Hos Skudenes Bryggeri
Pris: 1450


Salikatt, Graff, Monkey Brew og Lindheim – “Direkte til deg med kjærlighet”
På Untappd er de rangert som nr 1, 3, 7 og 10 blant norske ølbryggerier (det er noen siderhus og mjøderier innimellom der), og nå har de gått sammen for å gi oss en julekalender. Flere av ølene er brygget kun for denne kalenderen som omfatter fatlagrede øl, IPA’er, og superfruities med mere. Mange av ølene er større enn de vanlige 0.33, så du får mest volum med denne.
OBS! OBS!: Denne kalenderen er snart utsolgt!
Kjøp: Bestill på interwebben og hent hos Salikatt
Pris: 1699 inkludert pant


Hå Ølutsalg – En fin mix
Her tilbys en mix av ulike juleøl og andre øl.
Kjøp: I butikken
Pris: Omtrent som i fjor da den kostet 1050 kroner


Det Gode Brygg – 7 lokale bryggerier
Det Gode Brygg har satt sammen en kalender bestående utelukkende av lokaløl fra Nedstrand, Skudenes, Jåttå, LERVIG, RYGR, Berentsens, og Yeastside! (Vi må ta et lite forbehold når det kommer til Yeastside – de må koordinere sin tapping med Heidrun). Dette skal være en kalender for alle og ikke bare geekene – uten de store utfordringene, men med fokus på kvalitet og mangfold og en overraskelse eller to.
Kjøp: I butikken på Kvaddå
Pris: 1349 kroner inkludert pant


LERVIG – Overraskelsen
Helt uten forvarsel annonserte LERVIG at også de vil tilby en julekalender i år. Den består av 24 av deres egne “drikker” samt et glass, og kan bestilles fra Canteen. Vi er ikke kjent med innholdet, men prisen er hyggelig.
Kjøp: Bestill på www’en og hent på bryggeriet eller få levert på døren i Stavanger, Sandnes, Sola og Bergen.
Pris: 1138 kroner inkludert pant


Vaaland 1889 – Sammensatt, for your pleasure
Vaaland setter sammen en julekalender slik du ønsker den. Og om du er usikker, så kan de sette sammen en ut i fra sine egne favorittøl. Så er det bare å svippe innom på Bryne og hente den.
Kjøp: Bestill på email eller på 51480283, eller Face eller Insta
Pris: Ca 1000-1500 kroner


Gulating er klar med sin kalender som kan hentes i butikk allerede denne uken. Man kan også allerede nå bestille hos LERVIG og Salikatt, og hos Vaaland. De andre er like rundt hjørnet – kontakt utsalgsstedet for mer informasjon.

Vårt råd: Husk på at humlerike øl generelt, og NEIPA spesielt, tåler lagring dårlig. Ikke kjøp (bestill gjerne) kalender enda dersom den inneholder slike øltyper og du ikke kan oppbevare kalenderen kaldt.

Ett svar til “Julekalendere 2020”

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.