Kategorier
Festivals

“DGB Imports Ølfestival”

Navnet er ikke helt bestemt enda, men datoen er satt. Hold av 23. og 24. april 2021 for ølfestival på Kvål.

Vi har hintet tungt men kryptisk om dette tidligere, og nå er det offisielt: Det blir ølfestival i regi av DGB Import i april!

Mye nytt

Festivalen er dog ikke det eneste som er nytt på Kvål.

DGB Import er ikke lenger et one man show. Med seg på laget får Tom sin sønn, Espen, samt Harald Halvorsen, kjent i hjemmebryggermiljøet fra Riska Rusgift og i ølmiljøet forøvrig som tidligere husbygger ved True North Bar  – baren Tom drev ved Breiavatnet.

“Det blir bra å få Harald med på laget”, sier Tom, “da han kan mye om øl. Han kan lett tre inn i rollen med å ha ølsmakinger, tap takeovers og andre eventer. Han er også øldommer og er kurset på smaker, usmaker og stilarter. Harald vil få ansvaret for kunder på uteliv slik at vi blir mer synlige.”

Harald Halvorsen og Tom Løyning

Harald skal altså ta seg av Horeca, et marked Tom mener har vært forsømt fordi Vinmonopolet har stjålet all hans tid. Dermed kommer Harald snart til en bar nær deg med en ølsmaking eller to.

Da er det ikke rart at Harald teller ned dagene til han går fra å være lærer til å jobbe med øl på heltid: “Jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg elsker øl, og jeg elsker å reise, så jeg vil beskrive det som drømmejobben, egentlig.”

For å kunne svare på den enorme veksten i etterspørsel fra Vinmonpolet siden Covid traff oss, har gjengen fått installert et enormt kjølerom som skal sikre holdbarheten på ølene de tar inn. Det går mest i humlerike øl, og for disse er tommelfingerregelen at én uke i romtemperatur reduserer levetiden med 6 uker. Med kjølerom med plass til 56 paller øl skal den utfordringen være ivaretatt.

Så stort må lageret være, for selv om ølet som regel tilbringer få timer der, så er det mye øl som skal innom dette rommet før det havner i våre mager. I november lanserer DGB Import 19 øl på Vinmonopolet. I desember øker antallet til 26 – mer enn 25% økning – og det skal ligge på dette nivået fremover.

Festivalen

DGB Import holder som kjent til i industriområdet på Kvål i Sandnes. Det industrielle vil prege ølfestivalen. Området som skal benyttes – en kombinasjon av inne- og uteområder, er tenkt gjerdet inn med containere.

Området skal være stort nok til å huse 1000 – 1500 gjester på en festival som vil være bongefri. “Jeg er så lei av å springe rundt og kjøpe poletter,” forklarer Tom, “Og når du våkner neste morgen har du poletter i alle lommer!”. “Og de får du aldri bruke året etter”, skyter Harald inn, “for da har de nye bonger.”

Billetter satses det på at er i salg rundt nyttår.

Gjengen er glade for endelig å kunne snakke om festivalen sin. Humøret er like smittende som en afterski i Østerrike. Grunnen er enkel, alle bryggeriene i DGBs portefølje har nemlig sagt ja til å delta! Det vil si kjente sluggere som Cloudwater, The Kernel, Deya, Polly’s, North og Track, samt fremadstormende bryggerier som Vault City, Alpha Delta, Brewheart og de tyske gjøkebryggerne Sudden Death.

I tillegg vil minst to lokale bryggerier vil delta.

Totalt vil det være 18-20 bryggerier på festivalen, og de vil alle ha med minst to øl til hver sesjon.

Selvsagt vil det også bli mat. Flere food trucks vil være på plass.

Musikk også.

Porteføljenyheter

Nye bryggerier legges stadig til porteføljen. Nylig ble Brew By Number innlemmet og Tsjekkiske Zichovec er også en nykommer.

Tom har en egen nese for hva som er det neste store bryggeriet, men ikke alle lykkes over tid. Danske Amager, en gammel favoritt hos mange, er dessverre ute av porteføljen. “De selger ikke”, forklarer Tom.

Harald sjekker utvalget i DGB Imports gjestestue

Det skal være en Whiplash Brewery showcase på LOCAL den 12. november om du ønsker en forsmak.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.