Kategorier
Breaking News

Zappa er verdens tredje beste NEIPA i 2021

Salikatts Zappa er kåret til årets 3. beste NEIPA på Untappd!

Det er brukerne selv som gir karakter til ølene på Untappd. I 2021 er Salikatts Zappa NEIPA’en med tredje høyest score globalt, kun slått av to øl fra Tree House Brewing i Massachusetts.

Slik ser den meget celebre listen ut:

  1. JJJULIUSSS! – Tree House Brewing Company
  2. Gggreennn! – Tree House Brewing Company
  3. Zappa – Salikatt Bryggeri
  4. Visions of Spock  – Monkish Brewing Co
  5. Be Kind Rewind – Mountain Culture Beer Co

Er Bjarte overrasket over at Zappa ble så godt tatt i mot: “Tja. Det var et veldig godt øl.”

Det syntes folket også, og ga den 4.38 i snittkarakter. Til sammenlikning har vinneren, JJJULIUSSS, fått 4.59.

Ølet har tatt navn etter humlen Zappa som igjen er oppkalt etter Frank Zappa, artisten som skal ha sagt at “You can’t be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.”

Det er humlearomaene som dominerer ølets smaksbilde. Zappa, som stammer fra New Mexico, kjennetegnes av aromaer av pasjonsfrukt, mynte, og tropiske frukter og er dermed utmerket i en lys, fruktig, dobbelthumlet øl som Zappa. Maltbasen er ikke veldig tydelig på smak, men er enormt viktig for å oppnå den rette munnfølelsen. Hos Salikatt varierer gristen noe fra øl til øl, og i Zappa er det også brukt litt melkesukker for å gi ølet ekstra fylde.

Dessverre er det lite sannsynlig at Zappa blir brygget igjen, men allerede i neste uke blir en ny Salikatt-øl med fruktige, tropiske aromaer å finne på Vinmonopolet: Hop Doodle slippes 5. juni i tilleggsutvalget.

LES UNTAPPDS BLOG HER

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.