Kategorier
New release

Ukas nyheter fra Salikatt

Ja. Vi skrev Salikatt i tittelen. Fordi vi kan. Vi kunne skrevet #Salikatt om vi ville. Ja, til og med @Salikatt! Men nok om det. Her er det dere vil høre:

(Produktbilder nederst i artikkelen)

Salikatt x Marlobobo Coco Loco – 8% New England Double IPA med kokos
Salikatt digger Marlobobo, så det var ren glede for dem å få brygge et øl sammen med Marius i Marlobobo. Basen til ølet er en lys dobbel NEIPA med god fylde, men uten bruk av laktose. De ville gjøre en vri med det og landet til slutt på en plan for å få til den klassiske kombinasjonen av ananas og kokos. For å få frem ananas-karakteren brukte de Vic Secret-humle, og for kokos brukte de Sabro. I generøse mengder. Til slutt tilsatte de flaket kokos, som en final touch, før de tappet ølet.

Nova – 6% Cold IPA
Nova er en ny lager i serien og den er frisk og crisp! Hvis India Pale Lager er en West Coast IPA brygget med lager-gjær, så er Cold IPA en New England IPA brygget med lagergjær. Det er iallefall det utgangspunktet Salikatt har tatt. Ølet er fruktig med delikat humlekarakter. Nesten helt klart i utseende og har en fin bitter finish. Litt lavere restsødme enn de vanlig IPAene deres, og det gjør det litt mer crisp og lettdrikkelig. Ølet er humlet med humlene Citra og Eclipse.

Electrostatic Ion Thruster – 10% New England Triple IPA
Electrostatic Ion Thruster er et øl med lys, men robust kropp for å tåle mye humle. Ølet har høy intensitet og er brygget med humlene Mosaic Lupomax, HBC522, og BRU-1.

Blast from the Past – 7% West Coast IPA
Blast from the Past er en ny West Coast med klassiske humletyper og en gammel klassiker av en etikett. Ølet er lett og crisp med middels bitter finish. Humlet med Cascade, Simcoe og Chinook.

Salikatt x Westum Blastpipe – 8% New England DIPA
Blastpipe brygget Salikatt første gang i starten av 2022 sammen med Espen Westum i Westum Hjemmebryggeri. Ølet er en New England double IPA med høy intensitet, uten bruk av laktose. Brygget med en blanding av Golden Promise og Bonsak Fairytale malt og humlet med Citra, Mosaic og Eclipse humle.

Phoenix 2021 – 13,3% Bourbon Barrel Aged Barleywine (18 months)
Phoenix er et av Salikatts langtidsprosjekt, og her er det ikke mange enheter tilgjengelig. Ølet ble brygget i april 2021 og har vært lagret litt mer enn 18 måneder på utvalgte eikefat som tidligere har vært brukt til bourbon, og deretter på ståltank. Salikatt-gjengen er veldig stolte over dette ølet, mer enn det trenger de ikke å si. Ølet ble først lansert på What’s Brewing 2022.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.