Kategorier
Beer review Juleøl Lokale produsenter

Jul med RYGR

Jula begynner tidlig! Vi har smakt oss gjennom noen av juleølene til RYGR, samt et par andre, nye godsaker. Her er det mye godt å velge i! Det beste er å kjøpe alle, så slipper man å velge.

Sure Joël

Dette er RYGRs juleøl for REMA. Det er “litt annerledes” og skal være et godt følge til risgrøten. 4.7%.

Burgund/rosa farge. Uklar.

Aroma av bringebær. 

Smaker syrlig, bringebær, steinfrukt, milde kryddertoner. Det er lov å være skeptisk til krydder i øl, men her er det ingen  grunn til å være redd det.

Relativt tørr tross frukten. God fylde.


Hòkunàtt

Dette er et klassisk norsk juleøl i butikkstyrke, altså en bokkøl på 4.7%. Maltet kommer fra Jærmalt, og det får skinne i denne ølen som vi tror mange vil like ved siden av ribba eller pinnekjøttet.

Mørkebrun farge. 

Aroma av div malt – karamell, toffee, nøtter

Rund velbalansert smak dominert av malttoner fra brød til karamell. God maltsødme. Lite/ingen bitterhet. 

God fylde tross lav alkohol. 

Svært vellykket klassisk juleøl.


Mørketid

Et sterkt juleøl, 9.5%, hvor 1/3 av batchen er fatlagret i 3 måneder.  Som i Hòkunàtt, får Sverres gulvmaltede korn komme til sin rett.

Brunrød farge. 

Ikke så aromatisk som Hòkunàtt. Mer moden/lagret. 

Smaker lyst til medium malt, søtlig, tydelig alkohol. Litt vinøs. 

Medium kropp. 


Munin Imperial Stout Crème Brûlée-Edition

Ølet er lagret på bourbon-fat i hele 34 måneder før det er tilsatt crème brûlée, og det holder småpene 12.5%.

Svart som en svartbjørn i svartskogen på en månedløs høstnatt. 

Aroma av syrlige, mørke bær.

Smaker litt udefinert av dessert – ingen tydelig crème brûlée. Ingen bitterhet. 

Svært fyldig. Søt og mektig.


Valhall Barley Wine Lakrisrot

Lakris er en godisfavoritt for mange, og dette ølet var denne anmelderens foretrukne i et svært sterkt felt. Det er lagret på stålfat i 12 måneder og smaksatt med lakrisrot. Hele 14%.

Brunsvart farge.

Aroma av søt lakris.

Smaker lakris, sjokolade. Ingen bitterhet. God sødme. 

God fylde.


Valhall Barley Wine Julekrydder

Også denne er lagret på stålfat i 12 måneder før det så er smaksatt med julekrydder. Hele 14%. Denne bør stå seg godt til en lokal beta blåskimmelost på pepperkake.

Svart på farge.

Lukter stjerneanis og pepperkaker. 

Velbalansert. Nok en gang er krydderne et positivt innslag. Tydelig alkohol. Ingen bitterhet. 

Medium fylde

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.