Kategorier
Funnies

Øltrender i 2025

Dette var tradisjon. Hvert år fra 2019 til 2022 spådde vi, med imponerende treffsikkerhet, kommende øltrender. Siden har vi ligget i hardtrening hos en sjaman i Kautokeino for å lære å åpne vårt indre brunøye og dermed kunne forutsi fremtiden enda mer clairvoyant (og for å kunne ganne øl fra Agder). Her er resultatet – i form av våre spådommer for øltrendene i 2025.

Trifle IPA
IPA er ølstilen som bare nekter å legge seg ned og dø. Når synet av nok en generisk IPA er nok til at du pådrar deg helvetesild og prosjektiloppkast, så dukker stilen opp i en ny form, eller under et nytt navn. Dette skjer selvsagt også minst én gang i 2025. Først ut er Trifle IPA. Her får bryggerne leke seg med viskositet og tetthet for å skape en IPA som består av 3 eller flere distinkte lag. Se for deg en Lucky Jack Extra Hard sandwiched mellom en Pillow Talk og en Liquid Sex Robot… Ryktene forteller at Untappd har satt sine beste menn på jobben med å gjøre det mulig å sjekke inn hvert lag for seg. Minst 3 check-ins fra ett og samme glass! Dette er en tickers våteste drøm. BADGE-O-RAMA!

Monstergjær
Problemet med gjær er at den er en idiot. Den forspiser seg på sukker og produserer så mye alkohol at den dør på seg. For de fleste typer gjær skjer dette ved cirka 12% ABV, men nå kommer Monstergjæren. Opprinnelsen er en tsjekkisk pilsnergjær som er genmodifisert av et team nordkoreanske forskere i et tidligere russisk militærlaboratorium i en hemmelig bunker i Moldova. Den trives med svært røff behandling og tåler opp til 42.5% alkohol før den kreperer. Dette er en tickers verste mareritt. Selv om man deler forsiktige 2 dl med sine tre nærmeste Untappd-venner, klarer man ikke mer enn 4 check-ins på en helaften.

Klimaøl
Øl inneholder naturlig CO2 fordi gjæren har flatulens. Fordi CO2 er en drivhusgass, vil bryggeriene nå måtte bidra til klimakampen ved å fjerne all gass fra ølet og lagre denne i undergrunnen i et prosjekt Klima- og miljøministeren stolt vil utrope til en “berusende månelanding for nasjonen”. Det blir selvsagt nesten umulig å selge øl som er flatere og dødere enn en lørdagskveld på Hå, men håpet er at man kan nå ut til et helt nytt marked av øldrikkere – dem som foretrekker tovet ull fremfor Goretex – ved å kalle produktet Klimaøl.

Lommekarbonering
Klimaøl blir et mareritt for hipstere som både vil redde verden og drikke godt øl. Løsningen for oss som vil ha øl med bobler og skum, er å handle Klimaøl med påtatt god samvittighet for så å tilsette gass under bordet fra et hendig lite apparat bestående av en gassylinder i lommestørrelse med tilhørende slange og karboneringsstein. Kun 39.90 på Temu (ikke næringsmiddelgodkjent, noe eksplosjonsfare). Forvent anklagende blikk og oppblåst mage – men det er det faen meg verdt.

Suppeøl
Er du også lei av å måtte ta deg en pause fra øllinga bare for å få deg ei litta bete mat? Kanskje det bare er oss som er miljøpåvirket etter oppholdet i Finnmark? Uansett. Løsningen er Suppeøl. Suppeøl lages ved å tilsette sukker og gjær til suppe, og la den fermentere som en øl før den tappes på boks. Forvent Thai Chicken Lager og Cream of Mushroom Stout i en butikk nær deg i 2025. Og handler du en firer, så er ølklypa/bærehanken laget av kjeks slik at du får noe å tygge på til suppa. Skål og bon appetite.

Vil du sjekke hvor treffsikre vi har vært tidligere år? Her er alle våre gamle spådommer:

Øltrender for 2019
Øltrender for 2020
Øltrender for 2021
Øltrender for 2022

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.