Kategorier
Breaking News

Salikatt får starte bryggeriutsalg

Salikatt har endelig fått kommunens godkjennelse til å starte bryggeriutsalg. Brygger og eier Bjarte Halvorsen, også kjent som “the beer whisperer”, forteller hvordan det føles.

BR: Som sportsreporterne pleier å si: «Hva føler du nå?»
Bjarte: Jeg føler massiv glede! 

BR: Hvor lang tid tok prosessen med å få godkjenning?
Bjarte: Prosessen hos kommunen gikk lynraskt denne gangen. Det ser ut til at kommunen har litt mer erfaring med spesialbutikker og bryggeriutsalg denne gangen – vi søkte også i 2016 – og så formulerte vi søknaden på en annen måte i år. Vi vil i korte trekk ha samme form for utsalg som Lervig har.

BR: Hva vil dette bety for Salikatt økonomisk?
Bjarte: Det kan uten tvil bety mye for Salikatt økonomisk. Vi kutter to ledd og står nå friere til å gjøre det vi vil, med de råvarene vi vil, så ferskt som vi vil.

Nå tror jeg ikke at Salikatt kommer til å bli mer lukrativt enn en vanlig jobb for meg noen gang, så det handler vel så mye om å gjøre det så kjekt som mulig å jobbe her. Bedre økonomi gir oss mulighet til å ha mer arbeidskraft her og bruke mer tid på nye øl, trefat og alt annet som er moro.

BR: Betyr dette en utvidelse av bryggekapasiteten og/eller at du kommer til å ansette noen – eller blir det Tonje som skal drifte butikken?
Bjarte: Det kan være at vi må utvide kapasiteten litt, ja. Nå har vi tre ganger så stor kapasitet som da vi startet Salikatt, men vi kunne gjerne hatt større tankkapasitet eller mer effektiv bruk av tankene. Hvor ofte Heidrun kommer spiller mye inn på kapasiteten vår, for eksempel.

Vi har ikke annonsert det enda, men vi har faktisk en nyansatt på bryggeriet nå fra 1. Oktober. Aleksander heter han og han har utmerket gane, hode og arbeidsmoral, så dette lover godt! Tonje er ute i permisjon med nyfødt barn, så det blir nok i første omgang Aleksander og jeg som kjører utsalget, så får vi se om vi trenger noe mer hjelp etter hvert. 

BR: Hva blir åpningstidene?
Bjarte: Vi har ikke bestemt oss for åpningstider helt enda, men det er et poeng at folk skal kunne besøke både vårt utsalg og Lervigs Canteen etter hverandre.

BR: Du tvinges på en måte ned 4.7-gaten. Vil du fortsatt brygge øl i polstyrke og hvordan vil fordelingen bli?
Bjarte: Å, jada. Planen er mye mer over 4.7% enn i dag. Og så må vi selvfølgelig ha interessante nyheter i utsalget. Det blir ikke growler eller crowler, tror jeg, men det kan bli tvungen 4-pk for at folk ikke bare skal kjøpe én boks. For å kunne lage nyheter må vi klare å selge det unna raskt nok, og hvem foretrekker ikke en 4pk med 0.33L eller 0.44L mot growler eller crowler?

BR: Hva blir neste milepæl for Salikatt?
Bjarte: De små milepælene kommer løpende for et lite og uavhengig bryggeri som oss som må tjene penger for å bruke penger. Den neste store milepælen for bryggeriet blir nok nytt bryggverk, men det ligger nok et stykke frem i tid.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.