Kategorier
Breaking News ting & tang

ting & tang

Spalten som har alt.

Stavanger vil snart ha syv bryggerier igjen! Humlefabrikken på Hundvåg er forhåpentligvis i gang med sitt mikrobryggeri i oktober/november. BR kommer tilbake med mer. 

Berentsens ansetter en ny brygger. Eskild Alexander Bergan flytter snart fra Svolvær og Lofotpils til Egersund.

«Eskild er ansatt i forbindelse med bryggeriet, men vi er alle poteter og hjelper til der vi kan”, forteller Fred Berentsen. «For min del blir det nok ikke en veldig stor forandring i hverdagen. Vi er et solid team, og Eskild vil være med å styrke laget med sin kompetanse og entusiasme. Det hadde jo vært kjekt å fått lekt enda mer med spennende øltyper og kanskje litt i destilleriet, men alt til sin tid. Vi må først få Eskild til Egersund, og det ser vi frem til!»

Facebook-gruppene vi drifter for at dere skal kunne dele informasjon om LERVIG og Salikatt er svært populære. Nå har vi også grupper for deling av informasjon om Jåttå, Yeastside, The Vault og Brix. Dette gjør det enklere for deg som ølinteressert leser å ta rede på hva som er nytt og spennende hos disse lokale bryggeriene uten å måte lete. 

Det er fantastisk å se Sven tilbake i full vigør og å se hans entusiasme for brygging og for klassiske øl. Han var døden nær av blodforgiftning, men nå er han i storslag og leverer den ene klasseølen etter den andre. Brix har fått seg en stor stjerne. 

#BYAS klarte bare nesten å besøke alle bryggeriene i Stavanger i det som egentlig var en fin artikkel om 4 av dem.

Spesialbutikkene finner ikke helt vinneroppskriften. Både Det Gode Brygg og Gulating Stavanger har sett en betydelig omsetningssvikt i 2018. Gulatings driftsinntekter faller fra 3.8 til 3.2 millioner, mens DGBs faller fra 3.9 til 3.0. Driftsresultatene er henholdsvis -116 000 og -563 000. 

Kan det være at folk flest Ikke lenger er vant til spesialbutikker? De fleste går på kolonialhandelen for fisk, kjøtt, brød og øl, og ikke til fiskehandleren, slakteren, bakeren og ølbutikken. 

Nå får spesialbutikkene i tillegg nye konkurrenter ettersom flere og flere bryggerier ser klare fordeler med å åpne sine egne utsalg. 

En gladmelding til slutt. Skudenes Bryggeri kan berolige oss med at det ikke står så dårlig til med dem som de kalde tall kunne tyde på. «Det er ikke så svart som dere ser på det», forteller Svein André Waage. «Gjelden er til oss selv, og vi har ikke vært mer positive enn vi er i år.» Bryggeriet har hatt omsetningsvekst år for år, og 2019 ser så langt svært bra ut. «Vi har selvsagt tapt penger som mange andre, men vi ser veldig positivt på fremtiden da vi foreløpig har økende salg og klarer dette med samme bemanning. I 2019 har vi hatt økning i volum, og da også i inntekter, i alle salgsmåneder.»

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.