Kategorier
Breaking News

Fargegata – snart også i Sandnes!

Edit: Dette var vår aprilsnar i 2020.

Øvre Holmegate i Stavanger, bedre kjent som Fargegata, er en suksesshistorie av de sjeldne. Hvem hadde trodd at denne forlatte gata i Stavangers bakgård ville yre av liv – hver dag, hele året – bare få år etter at man tok frem malingspannene med de sinnssyke fargene i 2005?

Nå, femten år senere, er gata en av Stavangers største turistattraksjoner, og den vies stor oppmerksom fra både inn- og utland. Det sier seg selv at det bare var et tidsspørsmål før ideen ble kopiert. At det var nabobyen Sandnes som kom til å være først ut kom dog som en overraskelse.

[BILDE FJERNET I PÅVENTE FOR COPYRIGHT SJEKK]

Les om vår helaften:  Expedition Fargegata

Som Fargegata, men bedre?

“Vi kopierer ikke Stavanger”, sier Edle Kathrine Strømland Torkelsen, daglig leder for Sandnes Sentrum AS, uten at vi i BR blir helt overbevist.

“Akkurat som Stavanger ikke kopierte 100-ugå”, fortsetter hun med et lurt smil. Joda, det legges ikke veldig skjul på at lillebror i sør i det minste er godt inspirert av Fargegata. Og ærlig talt; Hvem kan klandre dem?

“Det er kanskje inspirert av Fargegata, men helt ærlig så er dette et mye bedre konsept.”

 

Nye Sandnes

Det er svært stor aktivitet i Sandnes for tiden. Gaukene fikk nylig nytt rådhus i indre Vågen. Hele Vågen gjennomgår en transformasjon fra industriområde til kontor- og boligområder.  Rutebilstasjonen ble nylig kraftig oppgradert, mens resten av Ruten, som tidligere var en parkeringsplass, til sommeren vil ha blitt en stor bypark. Det er heller ikke lenge siden kjøpesenteret Bystasjonen stod ferdig like ved Ruten. Og enda har vi ikke nevnt Bystranden eller nytt fotballstadion. Nevnte vi forresten at et sjøbad er på vei? Det skal ligge rett ved den nye festplassen i Vågen, som er ferdig om bare få måneder.

Men alt er ikke perler og marmor i gaukebyen. Like ved siden av Ruten og Bystasjonen finner man et kvartal med grå, slitte betongbygninger, som i beste fall kan kalles “funksjonelle”. Det er dette området som skal bli Sandnes sitt svar på Fargegata!

[BILDE FJERNET I PÅVENTE FOR COPYRIGHT SJEKK]

Pastell-kvartalet

“Pastell-kvartalet”, sier Edle. “Det er det foreløpige navnet på konseptet”, fortsetter hun. “Ja, vi skal farge hele kvartalet i pastellfarger. Fargene er viktige,  men det er mye mer enn farger som utgjør konseptet. Vi har hentet mye inspirasjon fra Kødbyen i København. Vi ser for oss at parkeringsplassene på baksiden av kvartalet i sin helhet blir benyttet til uteservering av god mat og drikke. Og i motsetning til i Stavanger, så vil restaurantene ikke måtte kjempe mot antikvarer og byggesaksbehandlere når de vil utforme uteområdet.”

Screenshot fra BYAS.no

“Gamle trehus er koselige, men de kommer med store begrensninger på hva du faktisk kan og får lov til å gjøre. Det er ikke tilfelle i vår bakgård av betong”, fortsetter sentrums-sjefen. “I tillegg kan vi by på en svært romslig og solrik bakgård, med plass til større pergola enn den mest optimistiske arkitekt ville forestille seg i Fargegata! Til og med en aldri så liten Oktoberfest kunne vi avholdt i bakgården” fortsetter hun entusiastisk.

[BILDE FJERNET I PÅVENTE FOR COPYRIGHT SJEKK]

Bryggeripub og barer fra Stavanger?

“Hva slags bedrifter ser du for deg flytte inn i dette kvartalet?”, spør vi. “Vi håper å se alt fra kunstnere og håndverkere til motebutikker finne sin plass her, men det er ikke til å legge skjul på at vi ønsker oss å få etablert et livlig og pulserende kvartal hvor mat og drikke står i fokus. Vi har allerede pubbene Pontus og Tribute samt Hekkan Burger i kvartalet. Selv elsker jeg Warpigs i København, og personlig skulle jeg veldig gjerne sett en skikkelig bryggeripub i bygget. Kanskje en Rygr-pub?”, blunker hun lurt. “Kommunen har lovet at betingelsene blir meget konkurransedyktige for dem som vil etablere seg her i stedet for i nabokommunene.”

“Alt ligger til rette for det, og det er kanskje kun det Sandnes savner for å bli en hipp storby – et skikkelig håndverksbryggeri!”

[BILDE FJERNET I PÅVENTE FOR COPYRIGHT SJEKK]

Det blir spennende å se hvem som etablerer seg i kvartalet. Vil Melkebaren flytte på seg, nå når de endelig får konkurranse i byen? Får Brix en ny filial?

Det ryktes at frierbrev er sendt til flere. BR har fått bekreftet at både På Kornet og Bøker og Børst har mottatt invitasjoner, og minst en av dem skal ha sagt ja til å flytte! “Vi kommenterer ikke rykter”, sier Haffy fra Kornet med et smil.

 

Ett svar til “Fargegata – snart også i Sandnes!”

Faktisk litt trist at denne kommer 1.april… Tanken på Warpigs her i distriktet er jo ikke litt feil èngang,

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.