Kategorier
Funnies

Rushtidsavgift på øl

Har du noen gang stått i en trang bar og ventet på å bli servert, men det føles bare som “De rykker stadig bakover”? I blant er det et slit å drikke, men vi har løsningen: Rushtidsavgift på øl.

Har du opplevd å være sikker på at nå er det din tur, men så får hun blonde som nærmest har lagt brystene sine oppå baren inn en bestilling på “åtte Mimåsa og to sånne Mænhættens”. Og så får han som er et par hoder høyere enn deg og har veldig spisse albuer klemt inn en bestilling på “bare seks øl”. Og så, når du nesten har glemt hvorfor du står i baren, så får jævla Knut som har sjekket inn 11 øl mer enn deg på Untappd lagt inn en bestilling på noe obskurt som krever at bartenderen går på bakrommet for å hente en flaske.

Det er ikke rart folk heller drikker hjemme, men med rushtidsavgift på øl vil alt løse seg, hør bare her.

2018 skulle jo bli DABens år, men så ble rushtidsavgift noe uventet årets negative moteord i stedet. Rushtidsavgift er, som alle vet, den magiske formelen som skal gi mindre kø, bedre luftkvalitet, bedre infrastruktur, mer penger i kassa, og raskere transporttid. Er det ikke nettopp dette vi trenger, vi som bare skal bestille en Supersonic?

Så herved foreslår vi at det innføres rushtidsavgift – eller rustidsavgift – på øl (og annen alkohol). Når det blir dyrere å handle i rushet fra klokken 20 til midnatt på fredager og lørdager, så må jo det gagne oss alle slik rushtidsavgift i trafikken skal gjøre, ikke sant? Fungerer medisinen et sted, så må den også fungere et annet sted der symptomene er de samme. Her er vi sikre på at vi har vitenskapen med oss.

Men fordi vi er slik anlagt at vi foretrekker gulrot fremfor pisk, så foreslår vi en slags omvendt rushtidsavgift. Altså at ølen blir billigere utenom rushtiden heller enn å bli dyrere i den. Prisforskjellen, og dermed incitamentet, forblir den samme, men en belønner de som drikker utenom rushtiden heller enn å straffe rushtidsdrikkerne. Det er jo bare genialt.

Så mangler det bare å finne på et ord for den nye ordningen, og fordi dette er noe som vil gjøre alle lykkeligere, så foreslår vi Happy Hour.

Er det noen som har emailadressen til skjenkekontrollen?

Ett svar til “Rushtidsavgift på øl”

Ja, Happy Hour hadde vært noe! Har bare gode minner til dette fra hjemmebyen i Tyskland. Da vi var studenter og hadde lite penger måtte vi jo spare hvor vi kunne. Da var praktisk med den ene baren (https://www.facebook.com/CapribarBremen/) hvor du fikk “to til prisen for én” i løpet av happy hour-en, dvs. du bestilte en pils og fikk servert to halvlitere — det var alltid god stemning der …

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: