Kategorier
Beer review

De beste lokalølene i 2018

Ølåret 2018 går mot slutten. Hva har vært de beste ølene fra Rogaland i år?

Vi har bladd gjennom listen og konsultert Untappd for å finne de Rogalandsølene vi likte best i 2018. Det var ikke helt enkelt. Vi som skriver for BR har litt ulik smak, så vi klarte ikke å bli enige om bare én øl.

De ølene vi har plukket ut er alle brygget i Rogaland, noe som utelukket den fantastiske Tranen fra Gulating Dragur-serie.

Hvilke øl likte DU best i 2018? Svar på Facebook.

Salikatt – #100 DDH DIPA
Øl som er dritgode skal du gi en femmer, sier ølguru Haffy alltid. Salikatts #100 er dritgod! Når du er superfornøyd med DDH Citra, og så kommer denne og bare upper det enda littegrann med enda mer super-fresh tropisk humle-punch, ja da går et humlehåve all-inn på poengskalaen! #100 har 4.14 i snitt på Untappd.


Berentsens – Cloudberry Imperial Gose
Du skjønner det er noe spesielt før du har åpnet flasken, og den skuffer ikke. “Sur, salt og fløyelsmyk. Et Kinderegg av en øl!”, skrev vi da vi testet den i april. Versjon 2 ble lansert på Sur & Bitter, og den var faktisk enda fruktigere. En Gose av de sjeldne og kanskje Berentsens beste øl noensinne. Untappd er kanskje ikke helt enige med oss for der har den “bare” 3.84 poeng.

Image result for berentsens cloudberry


Blant boblerne viser LERVIG sin styrke og dominanse. De lanserer rett og slett flest øl og best øl i fylket. Det er ingen som slår dem på gjennomgående kvalitet. De som slo oss som spesielt utmerket fra LEVIG i år er med ett unntak mørke øl – til tross for fokuset deres på humledrevne juicy IPA’er.

Her er våre boblere i tilfeldig rekkefølge (Untappd-score i parentes):

LERVIG – Toasted Maple Stout Bourbon Barrel Aged (4.40)
Salikatt – It’s All About Citra And Mosaic (3.97)
LERVIG – Sippin’ Into Darkness Bourbon Barrel Aged (4.47)
LERVIG – Dark Orbit (3.65)
LERVIG – Acid Crush (3.60)
LERVIG – Coconuts (4.20)


Dette er VÅR subjektive liste.

Hva er DIN liste? Fortell oss på Facebook.

Ett svar til “De beste lokalølene i 2018”

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: