Kategorier
ting & tang

ting & tang

Mere regionalt smånytt.

Orkila Capital er ikke bare deleier av Mikkeller og LERVIG. Den hellige treenighet er fullendt med eierskap i Omnipollo. Den investeringen ble gjort i februar i fjor – før gutta puttet penger i LERVIG. Jesse Du Bey, som vi har intervjuet, er observatør i Omnipollos styre. Dermed har investorene fra New York, New York sikret seg andeler i det mange vil mene er de beste bryggeriene i Norge, Danmark og Sverige. Hvilke synergier ser de?

Det står ikke så bra til med ølbutikkene. De fleste har sikkert fått med seg at Haugesund Ølutsalg ble lagt ned nylig.

Vi har kikket på ølbutikkenes resultatregnskap. Tallene for 2018 er ikke levert inn til Brønnøysund enda, mens 2017-tallene er grim lesing. Det Gode Brygg tapte over 700 000 kroner i 2017! Forhåpentligvis vil de se positiv effekt av å nå ha flyttet inn vegg i vegg med spesialpolet for øl.

Her er tallene for alle butikkene. Merk at tallene er for selskapene bak butikkene, så dersom disse har andre inntekter, vil de også være inkludert. Tallene er i 1000 NOK.

Alle butikkene gikk med overskudd i 2015, men i 2016, da Gulating-butikkene kom, ser det ut som markedet gikk i metning. Som vi alle vet, er det nå bare en Gulating-butikk igjen, og dens skjebne ser ut til å henge i en tynn tråd.

Øldoradoet Vaaland 1889 går bra. De har hatt stabil omsetning hele tiden og har nå fått kontroll over utgiftene.

Dickens i Stavanger skal bygge om. Det blir avslutningsfest 24.-26. januar.

Heidi og Paddy flytter snart til Stavanger. Vi har ingen forhåpninger om at det som synes å være to sjelløse pubkjeder vil gi en hjelpende hånd til lokale bryggerier. Ingen av dem har så langt besvart våre henvendelser med spørsmål om hvilke øl de vil føre.

Gladmat vil kjøre sin egen lille ølfestival Malt & Humle i år også. Festivalen er lagt til 24.-27. juli. I fjor var det deilig vær og god stemning. Er du brygger, kan du melde på bryggeriet ditt her.

Har du tips eller kommentarer?

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.