Jæren Juleøl

Jæren Juleøl gjenskapes!

I 1989 startet Torstein Surdal Norges første mikrobryggeri på Tjøtta ved Bryne. Modig utfordret han de store aktørene i markedet. På tross av enorm etterspørsel og bryggeriutsalg, måtte han tre år senere legge ned på grunn av en lovendring.

RYGR Brygghus tar nå sammen med Surdal arven tilbake.

Foto: RYGR

Fredag 30. august 2019 brygges Jæren Juleøl igjen, denne gangen i butikkstyrke. Torstein Surdal er med, Sverre Grimstad har levert håndmaltet bygg fra Laland et par steinkast unna bryggeriet, og Marianne Aarreskjold har levert havregryn fra Stangeland Mølle i Sandnes. Så denne gangen er det snakk om kortreiste råvarer!

Sverre Grimstad fra Jæren Korn & Malt sammen med Torstein Surdal. Foto: RYGR

Drømmen har alltid vært å lage øl med lokale råvarer. Denne utgaven av Jæren Juleøl er brygget med innslag av jærsk malt, håndmaltet på Laland i Klepp av Jæren Korn & Malt.

Brygger Øyvind Tveit, Torstein Surdal og Marianne Aarreskjold fra Stangeland Mølle. Foto: RYGR

Øltypen er en bokkøl som passer til den tradisjonelle jærske julematen.

Ingredienser: Vann, BYGG-malt fra Jæren, HAVREGRYN fra Stangeland, Bockgjær og humle.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.