Jæren Juleøl gjenskapes!
I 1989 startet Torstein Surdal Norges første mikrobryggeri på Tjøtta ved Bryne. Modig utfordret han de store aktørene i markedet. På tross av enorm etterspørsel og bryggeriutsalg, måtte han tre år senere legge ned på grunn av en lovendring.
RYGR Brygghus tar nå sammen med Surdal arven tilbake.
Fredag 30. august 2019 brygges Jæren Juleøl igjen, denne gangen i butikkstyrke. Torstein Surdal er med, Sverre Grimstad har levert håndmaltet bygg fra Laland et par steinkast unna bryggeriet, og Marianne Aarreskjold har levert havregryn fra Stangeland Mølle i Sandnes. Så denne gangen er det snakk om kortreiste råvarer!
Drømmen har alltid vært å lage øl med lokale råvarer. Denne utgaven av Jæren Juleøl er brygget med innslag av jærsk malt, håndmaltet på Laland i Klepp av Jæren Korn & Malt.
Øltypen er en bokkøl som passer til den tradisjonelle jærske julematen.
Ingredienser: Vann, BYGG-malt fra Jæren, HAVREGRYN fra Stangeland, Bockgjær og humle.