Kategorier
Festivals

Ølfestivalen 2017

Det er 5. gang Ølfestivalen arrangeres på Nærbø, og dette er virkelig noe å se frem til!

Ølfestivalen har brøytet vei for alle ølfestivalene som har kommet etter den. Den har i alle år satt standarden for hvordan en ølfestival skal gjennomføres. Her er det noe for alle. Selvsagt er det masse godt øl (se egen artikkel med øllisten), men det er også foredrag, god, lokal mat og konkurranse.

MAT

Fingermaten er det Eivind Bø, deleier i EMA Import og sommelier i vin, sake og øl, som står for. Han har komponert rettene slik at de passer til øl, og råvarene er superlokale: Tomatene kommer fra Orre Gartneri, kjøttet er fra Prima Jæren, søtsakene er fra Sjokoladehjørna, mens EMA Import står for ølet.

I tillegg kommer Kafé Jærbuen med bakt potet og 2 forskjellige gryteretter; R. Skretting stiller med pølser av ymse slag; og Tine tar seg av osten.

ØL

Dette har alltid vært en festival som har satt norsk kvalitetsøl i fokus, og det er ‘same procedure as two years ago’ i år også. Her finner en alt fra Ringnes til hjemmebryggere:

7 Fjell, Aass Bryggeri, Aja Bryggeri, Amundsen, Balder Brygg, Berentsens Brygghus, Brygghuset Farsund, Cervisiam Bryggeri, Ego Brygghus, En Liten Øl, Garasjen Mikrobryggeri, Haandbryggeriet, Jåttå Gårdsbryggeri, Kinn Bryggeri, Lervig Aktiebryggeri, Lysefjorden Mikrobryggeri, Monkey Brew, Nøgne Ø, Oslo Brewing Co., Qvart Ølkompani, Raiå Bryggeri (hjemmebryggere), Ringnes, Salikatt Bryggeri, Siste Sang, Skudesnes Bryggeri, Veholdt Mikrobryggeri, Voss Bryggeri, Ægir Bryggeri. De i uthevet skrift er de lokale.

Berentsens har noe i gjære

KONKURRANSE

FOREDRAG

FREDAG

19.00-19.30 Knut Albert Solheim. Ølbokforfatteren, moromannen, og vrien-quiz-generalen gir deg statusen på øl i 2017, en quiz og mulighet til å kjøpe hans nye bøker. Knut vil også ha egen stand på fredag.

LØRDAG

13.30-14.30 Ringnes. Produksjonssjef Tore Hage vil snakke om gjær og det blir gratis smaksprøver.

14.45-15.30 Brooklyn Brewery. Krister Gangfløt vil snakke om tønnemodning.

15.45-16.15 Voss Bryggeri. Det blir foredrag om vossaøl og kveik. Smaksprøver inkludert.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.