Kategorier
Juleøl

Julekalendere 2018

En julekalender med øl er, som et kinderegg, tre ting på en gang; Det er en måte å gire seg opp til jul på, det er måte å holde rede på hvor mange dager det er igjen til å handle julegavene, og det er en daglig overraskelse.

Nok en gang er tiden inne for å handle en kalender til deg selv  – eller for å starte prosessen med å overbevise din bedre halvdel om at han eller hun bør handle en til deg. Fulgte du våre råd i fjor, har du allerede etablert dette som en juletradisjon. Unnlot du dette, er det bare å øve på dådyrøyne foran speilet, handle langstilkede roser, og sette av litt tid til ømhet. Investeringen du gjør nå vil betale seg hver dag gjennom hele advent, både i år og i årene som kommer.

Husk at en ølkasse har plass til 24 øl fordi gud vil at du skal ha en juleølkalender. Her er vår oversikt over julekalenderne som finnes i en butikk nær deg.

Det Gode Brygg på Kvadrat koster årets julekalender 200 kroner mindre enn fjorårets. Kroner 1290 må du – eller en som er glad i deg – ut med i år. Kalenderen inneholder selvsagt 24 forskjellige øl, noen juleøl og noen mørke, men i hovedsak lyse og middels lyse øl i alle slags typer og stiler.

Kalenderne blir klare for henting ca midten av novenmber.

Bestilling gjøres på melding på Facebook, på email  eller på sms til 99099360. Oppgi navn, mob.nr og antall kalendere.


Gulating har selvsagt “Årets Råeste Julekalender” – i følge dem selv. Prisen er 1499 kroner som er marginalt dyrere enn i fjor. Gulating har pleid å ha mange spesialbryggede øl i sin kalender, så den egner seg gjerne for tickeren.

Nytt av året er at den pakkes sentralt og ikke i hver butikk. Dermed er alle kalendere like og en kan følge med på Gulatings sider hvor en ny luke vil åpnes hver dag med informasjon om innholdet i dagens luke og mat som er godt følge til.

For å bestille klikker du den blå «Kjøp nå»-knappen på Facebook, eller klikker deg inn på gulating.net


Haugesund Ølutsalg har julekalender til kun 1190 korner. Det er mye billigere enn i fjor. Antallet er begrenset.


Vaaland 1889 på Bryne har kalendere med varierende innhold alt etter kundens ønsker, vi lager også kalendere ferdig priset med forskjellige typer øl. Priser fra 1200 til 1500.
De som kjøpte kalender i fjor og ennå har esken kan ta den med og så ordner butikken påfyll etter kundens ønsker.
Kalendere kan også forhåndsbestilles ved å sende mail eller via Facebook.
Da trenger de navn, telefonnummer og ønsket innhold, Lys/mørk/juleøl 50/50 etc.


Bris Ølutsalg har ikke detaljene klare enda. Planen er 2 ulike kalendere – en med primært lyse øl og en med god blanding. Prisen vil ligge rundt 1300,- tippes det. Når de er klare vil de bli stilt ut i butikken.

Bestilling kan gjøres på Facebook, på email eller telefon 940 90 769.


Vinmnopolet er stedet for selvplukk. Det er også stedet for de som synes juleølen skal ha mer enn 4.7% ABV. Prisen blir som den blir, men du kan designe kalenderen akkurat slik du vil.


Denne artikkelen ble oppdatert 26. og 27. oktober med info om kalender fra Haugesund Ølutsalg og for å fikse tekst om Vaaland 1889 som var falt ut.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.