Julekalendere 2018

En julekalender med øl er, som et kinderegg, tre ting på en gang; Det er en måte å gire seg opp til jul på, den hjelper deg å holde rede på hvor mye tid det er igjen til å handle gavene, og det er en daglig overraskelse.

Husk at en ølkasse har plass til 24 øl fordi gud vil at du skal ha en juleølkalender. Her er vår oversikt over julekalenderne som finnes i en butikk nær deg.

Nok en gang er tiden inne for å handle en kalender til deg selv  – eller for å starte prosessen med å overbevise din bedre halvdel om at han eller hun bør handle en til deg. Fulgte du våre råd i fjor, har du allerede etablert dette som en juletradisjon. Unnlot du dette, er det bare å øve på dådyrøyne foran speilet, handle langstilkede roser, og sette av litt tid til ømhet. Investeringen du gjør nå vil betale seg hver dag gjennom hele advent, både i år og i årene som kommer.

Det Gode Brygg på Kvadrat koster årets julekalender 200 kroner mindre enn fjorårets. Kroner 1290 må du – eller en som er glad i deg – ut med i år. Kalenderen inneholder selvsagt 24 forskjellige øl, noen juleøl og noen mørke, men i hovedsak lyse og middels lyse øl i alle slags typer og stiler.

Kalenderne blir klare for henting ca midten av november.

Bestilling gjøres på melding på Facebook, på email  eller på sms til 99099360. Oppgi navn, mob.nr og antall kalendere.


Gulating har selvsagt «Årets Råeste Julekalender» – i følge dem selv. Prisen er 1499 kroner som er marginalt dyrere enn i fjor. Gulating har pleid å ha mange spesialbryggede øl i sin kalender, så den egner seg gjerne for tickeren.

Nytt av året er at kalenderen pakkes sentralt og ikke i hver butikk. Dermed er alle kalendere like og en kan følge med på Gulatings sider hvor en ny luke vil åpnes hver dag med informasjon om innholdet i dagens luke og mat som er godt følge til.

For å bestille klikker du den blå «Kjøp nå»-knappen på Facebook, eller klikker deg inn på gulating.net


Haugesund Ølutsalg har ikke detaljene klare enda, men regner med å ha alt i kasse rundt midten av oktober. Vi oppdaterer dere da.


Vaaland 1889 på Bryne har kalendere med varierende innhold alt etter kundens ønsker. De lager også kalendere ferdig priset med forskjellige typer øl; Prisene blir ca 1200-1500 kroner avhengig av innhold.

De som kjøpte kalender i fjor og ennå har esken, kan ta den med på butikken så ordnes det påfyll etter kundens ønsker.

Kalendere kan også forhåndsbestilles ved å sende mail eller via Facebook-siden. Informasjonen de trenger er navn, telefonnummer og ønsket innhold som lys/mørk/juleøl, 50/50 etc.


Bris Ølutsalg har ikke detaljene klare enda. Planen er 2 ulike kalendere – en med primært lyse øl og en med god blanding. Prisen vil ligge rundt 1300,- tippes det. Når de er klare vil de bli stilt ut i butikken.

Bestilling kan gjøres på Facebook, på email, eller telefon 940 90 769.


Vinmnopolet er stedet for selvplukk. Det er også stedet for de som synes juleølen skal ha mer enn 4.7% ABV. Prisen blir som den blir, men du kan designe kalenderen akkurat slik du selv vil.

Hva tenker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.