Kategorier
Brewery Gadgets

Tenke inni boksen!

Den nye bokselinjen til Salikatt kjøres i gang neste uke.

Mandag flyr tekniker fra USA til Åsen for å sette maskineriet i drift. Onsdag bør den første boksingen være i gang. En hel tank med Junaiten er første batch gjennom det nye systemet. Går alt bra, er denne til salgs når utsalget åpner neste uke – blodfersk og oksygenfri.

Så står en halv tank med Silent Killer klar, mens Fjåge og DDH Citra står og plopper på sine ståltanker.

Apparatet  – en Gunnison fra Twin Monkeys – fungerer slik at tomme bokser blir ført inn på høyre side på bildet under. Boksene blir først flushet med CO2 før de blir fylt med øl. Tre fyllere skal sørge for en kapasitet på cirka et brett i minuttet.

Så legges lokket på, de ligger klare inne i det vertikale røret som stikker opp midt på Gunnison, men ikke før hulrommet under lokket har blitt fylt med en pute av CO2.

Deretter blir boksene veid. De som blir funnet for lette, blir skjøvet til side og maskinen vil så automatisk regulere fyllehastigheten til den fylleren som ikke fungerer optimalt. Det er viktig å fylle boksene til topps for å unngå oksidering – et problem Bjarte kjenner så alt for godt til.

Neste seg er å spyle boksene med vann og tørke dem med luftdyser før de får påsatt labels. Så tar pakkeren over. Pakkingen vil fortsatt foregå manuelt.

I tillegg til denne investeringen, har Bjarte også kjøpt et apparat for å kontrollere oksygennivået i de fylte boksene. “Hvis ikke ville vi bare jobbet i blinde.” 120 000 kroner kostet herligheten.

Først skal testboksen ristes i 3 minutter for å få løst eventuelt oksygen og CO2 opp i ølet. Så settes boksen opp ned i maskinen. Et stempel vil punktere boksens bunn og pumpe ølet over til måleapparatet. Slik skal Salikatt være helt sikre på at kvaliteten er på topp.

“Vi har investert i det beste systemet vi kunne finne”, forklarer Bjarte. “Oksygenmåleren skal få kjørt seg mens teknikeren er her slik at vi vet at alt er satt opp riktig.”

Det er bare legge “Besøk Salikatt-utsalget” inn i kalenderen for neste uke.

Ett svar til “Tenke inni boksen!”

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.