Kategorier
Festivals Funnies

3 tips til deg som vurderer å gå på ølfestival

Vurderer du å gå på ølfestival? Les dette først.

Hvordan forbereder man seg til en ølfestival? Hvordan sikrer man at man sklir inn, har det gøy, unngår faux pas, ikke drikker for mye, og kommer seg hjem uten varige mén? Dette er tross alt ikke den vanlige helgefylla, men et sted hvor sofistikerte ølsmakere smaker sofistikert øl.

Her er våre tips til deg som skal på festival, enten du er selvbevisst på grensen til nevrotisk eller ikke en ølhipster.

Tips 1: Unngå festivalsmellen
Vi, kremt, har en, øh, kompis som et år ble bedt om å forlate What’s Brewing. Han hadde glemt å spise den dagen. La ikke dette stigmaet ramme deg.

Når man skal bestige et veritabelt berg av øl, må man være forberedt.

Det kan fort bli litt mye surøl og imperial stouts. Ikke noe for en utrent kropp. Det går selvsagt an å bruke ukene før festivalen til å øve, men selv sverger vi til et godt måltid, samt syrenøytraliserende tabletter tatt preventivt en time eller to før festivalstart.

Vi har også hørt om mer tradisjonelle remedier, som å drikke en kopp med smult. Teorien er at smultet legger seg som et beskyttende lag i magesekken og dermed stopper alkoholgjennombrudd. Problemet er at smultet før eller senere må gi tapt, og da vil kroppen utsettes for alt man til da har drukket på en gang. Det smeller.

Tips 2: Finn de skjulte skattene
På hver festival er det en håndfull bryggerier som ALLE skal innom. Om du ikke har peiling på øl, så er det bare å følge de lange køene. “Hipsterøl” tenker mange om disse. Så feil kan man ta. Dette er øl for massene – gjerne servert i form av slush eller oppkalt etter en kake.

De ekte hipsterøla, med positivt fortegn, er de du aldri har hørt om. De du oppdager i en krok av festivalen. Der står bryggeriet som aldri har skapt kø men som har skapt øl som er unike og velsmakende og – akkurat her og nå – bare dine. Din hemmelighet. Som det bandet du oppdaget da du var 22. Det som fikk massivt med spilletid på P3 utover høsten, men som du i noen gyldne sommermåneder hadde helt for deg selv. Let heller etter disse. I hvert fall ikke kast bort festivaltid på køståing bare for å drikke det samme som alle andre.

Tips 3: Ikke prøv for hardt
Mange tenker at festivaler er tiden for å iføre seg bryggeri-stash, og mange lurer i den forbindelse på om det er innafor å gå med i klær – caps, t-skjorte eller hettegenser – med logoen til et bryggeri som er tilstede på festivalen? Her er det nok delte meninger, men vi heller mot et absolutt nei. Det er å prøve for hardt.

Det er veldig feil å bestille øl fra Nøgne Ø ikledd Nøgne Ø-merch. Det blir Øverload. Det blir aldri noe mer enn et ekstremt anstrengt forsøk på å passe inn. Da er det bedre å gå nøgen.

Alternativet, som man kan vurdere, er å gå med merch fra bryggerier som er så obskure at både bryggeriene og de som bærer deres logo er too cool for festivalen de deltar på.

Noe annet en bør unngå er caps fra ett bryggeri og t-skjorte fra et annet. Det holder å være levende gratisreklame for ett bryggeri av gangen. Du vil ikke at det skal se ut som om bryggeriforeningen har kastet opp på deg.

Også enkelte bryggerier prøver for hardt. De skal på død og liv imponere, og har med seg øl som vi liker å sammenlikne med en fullstappet feriekoffert. “Skal vi på fjellet? Skal vi på stranda? Aner ikke – vi pakker ALT.”

Heldigvis er det lov å helle ut øl du ikke liker. Det er så mye godt øl på de fleste festivaler at du ikke skal kaste bort tiden på det som ikke faller i smak. Gi ølet to sjanser, tenk gjennom hva det er som gjør at du ikke liker det, og kast det så ut og unngå flere øl av den typen. Men gjør det i skjul. Ikke demonstrativt hell ut ølet foran øynene på bryggeren som nettopp har servert det til deg. Og ikke vær for eplekjekk. Det er ingen, og spesielt ikke bryggere, som har lyst til å høre på en som sier ting som: «Den var nesten god, men i fjor smakte jeg en slovakisk IPA med tindved og blæretang. Har du noe slikt?»

God festival!

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.