Kategorier
ting & tang

ting & tang

It takes two to Mango!


Det begynner å flaske seg for Salikatts flytteprosjekt. Kommunen har godtatt bruksendring av bygget de skal flytte inn i forutsatt at Salikatt etablerer 16 oppstillingsplasser til sykkel, avlåst og under tak. Øøøøøh? Fordi det er greit at vi sykler i fylla?

Eller er det et knep for å få Salikatt til å ta deler av kostnadene forbundet med en eventuell re-etablering av jernbanestasjon i Hillevåg? Sikkert ikke. Det er ingenting som tyder på at man er så smarte i kommunen.


Ølfestivaler. Gøy for deltakerne, et økonomisk slit for arrangørene og utstillerne. Man går stort sett i null eller med tap. 

Lokal bryggeriansatt 1 om Edle Dråper: «Heldige bryggerier som får dele ut gratis øl helt gratis. Gratis! [Arrangørene] har strukket seg litt, men fremdeles [er det] tap på øl over 4.7%. Så kommer dugnaden [på toppen].»

Lokal bryggeriansatt 2 om festivaler generelt: «Det er såvidt vi får dekket diesel og hotell. Vi må se på dem som en annonseplass. Det er bare å stille opp, smile og skape god stemning.»

Selv What’s Brewing gikk med underskudd i fjor.


Rygr har brygget, ikke spiket, tre forskjellige Hard Seltzers: Mango, Litchi og Grapefrukt. Den siste får du neppe smake – den ble for besk. Litchi er konsentrert Sørøst-Asia på flaske, mens Mango er så farlig god at det er rart det er lovlig. Gled dere!


Snart er norges beste bryggeri, rangert av Untappds brukere, fra Stavanger. Og det er ikke LERVIG. Enorm kudos til humlesjeikene Bjarte og Aleksander som jobber steinhardt hver eneste dag. 

Og tusen takk til alle dere som kjøper lokale øl og støtter deres lokale bryggerier enten dere bor i Rogaland eller i Trøndelag eller hvor som helst ellers. Eiker, Ego og Skumbag har nylig måttet gi tapt. Nok nå!


Vi – altså alle oss som har et minimum av fornuft og gangsyn – vant kampen om Nyhet! Fuck Yeah! Lærdommen er: Ikke kødd med Vinmonopolet, for da blir det bråk. 

Vi som antok at Skjenken ikke ville ta lærdom av Nyhet!-bråket fikk rett, for nå har de lagt seg ut med vinbarene i Oslo på samme måte som de har herjet med utestedene i Stavanger over lengre tid. Det får selvsagt følger. Vi tipset en lokalpolitiker, som tipset sin stortingsgruppe. Og nå har NRK tatt tak i det. Det kan hende skjenken kommer til å angre på at de ikke begrenset seg til å plage oss skarve øldrikkere i stedet for å yppe seg mot fiffen. 

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.