Kategorier
Other

Tilbakeblikk

Det skjer da litt i regionen. Og BR er ofte der det skjer. Vi har lett i hukommelsen og i arkivet og oppsummerer her Rogalands største og viktigste ølrelaterte hendelser fra våren 2017 frem til nå.

Yeastside brygget sitt første øl 10. mai 2017. Fokuset på brygging førte til at Craigs andre prosjekt, bryggebutikken Mr. Norman, etterhvert ble lagt ned.

Gulating Lura ble åpnet 11. mai. 1. april 2018 ble butikken lagt ned grunnet manglende omsetting.

Gulating Pub åpnet i tide til Gladmat etter intensiv jobbing de siste dagene.

BR slapp sin første artikkel den 1. august. 

Den 16. august flyttet Det Gode Brygg til Kvadrat fra Sandnes sentrum. Noe senere flyttet også NMBCo True North Bar til Stavanger og ble gjenfødt i 2018 som bare True North Bar og senere True North Brew Pub. BR var de første som kunne fortelle om planene om å starte brew pub, den 13. mars.

I august ble også nyheten om at Rema skulle starte RYGR Brygghus sluppet. Ryktene hadde gått en stund.

What’s Brewing ble som vanlig arrangert i oktober. Like etter måte gutta ut og dementere ryktet om at dette var den siste WB noensinne. BR var forøvrig først med å offentliggjøre 2017 øllisten.

Gulating Karmøy ble lagt ned i desember uten fanfare.

Den 19. desember hadde LERVIG pressekonferanse for å fortelle om sine planer for nytt bryggeri på Bekhuskaien. BR var først til å rapportere fra denne. Alt vi vet i dag, er at det er veldig liten sjanse for at disse planene settes ut i live fordi politikerne vil bruke (deler av) kaien til nytt tinghus.

Salikatt gikk med overskudd for første gang i 2017!

I januar kom gladnyheten om at de snille folka på the interwebs (RateBeer) hadde kåret LERVIG til et av verdens beste bryggerier og to av LERVIGs øl var kommet inn blant de 100 beste ølene i 2017.

Senere passerte LERVIG også Nøgne Ø på rankingen på Untappd. Der har de i dag en fjerdeplass blant norske bryggerier. Det er kun kort vei til teten. Kan vi gjøre noe med det, eller?

Cardinal er fortsatt anerkjent av RateBeer som en av verdens beste puber. I seks år på rad har de hatt den æren!

Mer Gulating: 25. januar ble det kjent at Gulating og butikken i Haugesund skulle skilles. “Uenighet om veien videre”, sa Jo Broch. Butikken fortsatte driften som Haugesund Ølutsalg.

Første februar slapp RYGR sine fire første øl.

Ølbæks (nei, ikke ølboks) første kommersielle brygg ble lansert på Hummeren i mars. Øl nummer to kom i juni.

Gulating fortsatte å legge ned ting. I mars kunne vi avsløre at Kim Odland hadde fått i oppgave å brygge Gulatings craft beer-serie Dragur. Dessverre valgte Gulating å legge ned denne satsingen etter svært kort tid. 

Siden det ser bekmørkt ut for Bekhuskaien, lanserte LERVIG planene om å bygge sine egne øyer nord for Natvigs Minde. De skal riktignok deles med både boliger og annen næring – dersom de blir bygget. Blir LERVIG i så fall verdens første bryggeri som bygger sin egen øy?

BR tok 1. april saken i egne hender og annonserte at LERVIG skulle flytte til Dale. En journalist fra en stor lokal avis gikk fem på og ringte bryggerisjefen for å få vite mer.

Noe som faktisk skjedde med LERVIG i april var at de installerte nye tanker og doblet kapasiteten. Snart kommer også ny pakkelinje. Den skulle vært installert allerede.

I slutten av april åpnet Bris Ølutsalg  på Jørpeland.

Sur & Bitter ble det ikke noe av i april. Festivalen ble utsatt til september.

I mai kom Skudenes på polet med hele 5 brygg.

I mai offentliggjorde Gulating planene om å åpne Gulating Hauglandet i Karmsund.

Samme måned kunne BR avsløre at en brygger var ansatt til det som nå heter Brix Brygghus på Bryne. Vi kunne også avsløre ryktene om at det skal startes en bryggeripub i #Fargegaten.

Den 9. juni arrangerte Norbrygg Rogaland for første gang Publikumsfavoritt. Og snart arrangeres besøk hos RYGR med vørterutdeling.

I august slapp Salikatt sin batch nummer 100.


Hva blir de store nyhetene i høst? Finner LERVIG nye lokaler? Hvor stor suksess blir Brix? Hva er det neste fra Gulating som legges ned? Blir 2018 året for den siste WB? Følg med på BR.


Det er sikkert noe vi har glemt. Fortell oss om det i kommentarfeltet.

2 svar til “Tilbakeblikk”

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: