Kategorier
Bars & Pubs Breaking News Interviews Stavanger

True North starter bryggeripub

Vi visste det ville komme. Vi visste ikke når det ville skje. Vi visste ikke hvem som kom til å gjøre det først. Men at Stavanger skulle få en bryggeripub, ja, det virket nesten selvsagt.

Det er under et halvt år siden True North bar kuttet noen bokstaver og flyttet til lokalene ved Breiavatnet i Stavanger sentrum. Med det fikk Stavanger nok en flott pub med fokus på håndverksøl. True North bar har fra dag én spilt på flere strenger, for som Tom Løyning sa i vårt intervju med han i oktober 2017: “Det skal være noe for enhver smak her”. Her kan ølnerden få seg en juicy NEIPA mens kameratene super industripils eller paraplydrinker. Breddesatsing skjer altså ikke bare i idretten, og med denne breddesatsingen vil True North bar få noe som virkelig skiller dem ut. I tillegg til en feiende flott uteservering, selvsagt.

Hittil

Snart kan True North bar selge egenprodusert øl, i tillegg til alt det gode som finnes der allerede . Bildet er for øvrig av en Vespertine fra North Brewing Co.

Så sent som i forrige uke fikk True North bar tillatelse fra kommunen til å brygge og selge sitt eget øl. Den kom etter det Tom diplomatisk omtaler som “en lang prosess”.  Med dette blir True North bar, så vidt vi vet, distriktets eneste bryggeripub. Ja, i følge lite oppdaterte lister, blir dette den første bryggeripuben mellom Kalfarets Brygghus i Bergen og Brygghuset Farsund. Korriger oss gjerne om vi tar feil.

Allerede sent i vår eller tidlig sommer håper True North bar å kunne by på eget brygg i baren. Planen er å starte med tre sorter og etter hvert utvide til fem. Det er snakk om relativt små volum av hver sort, noe som muliggjør hyppige endringer i hva som tilbys.

Tom Løyining orienterer de ansatte om planene han har for baren. Det var lett å se at dette var noe de ansatte satte pris på.

Brewolution var tilstede daTom meddelte nyheten til de ansatte, og det var en nyhet de ansatte tydelig satte pris på. Der ble også byggeren introdusert.

Møt Harald

Brygger Harald Halvorsen foran baren som om ikke mange måneder vil servere ølet han skal brygge.

Harald Halvorsen er navnet på mannen som skal sørge for True North bar sitt eget øl. Harald har på sett og vis brygget øl for True North bar tidligere. Sammen med makker Fleming Juell Rostrup i Riska Rusgift vant han hjemmebryggerkonkurransen True North arrangerte sammen med Northern Monk.

Harald Halvorsen og Fleming Juell Rostrup i Riska Rusgift får overrakt beviset på seieren i hjemmebryggerkonkurransen i regi av True North bar og Northern Monk.

Brygget de vant med, var en bjørnebær-gose. Denne ble siden brygget av Harald i bryggeriet til Northern Monk i Leeds. Der fikk Harald merke forskjellen på småskala hjemmebrygging og brygging av større batcher; De vanvittige mengdene bær han og Fleming benyttet i vinnerølet ble ikke oppskalert på linje med de andre ingrediensene hos bryggeriet. Harald ser nå frem til å kunne ha full kontroll over ølet som skal selges. Han legger ikke skjul på at han er spent på tilbakemeldingene, både fra feinschmeckeren, pilsdrikkeren og kanskje også han/hun som foretrekker paraplydrikker.

Brewolution ønsker True North bar og Harald lykke til med konseptet!

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.