Kategorier
Bars & Pubs Stavanger

Sommerøl fra kran – utestedenes anbefalinger

Utepils. Pils. Joda, pils er godt det. Eller, det kan være. På samme måte som syden er mer enn bare Mallorca, så finnes det vanvittig mye godt øl som passer i sommervarmen.

Her er utestedenes egne anbefalinger av øl de har på tapp akkurat nå.

Helge Andre Haffy Hafstad, På Kornet

 1. Lervig – Easy. Alltid fersk og tilgjengelig, velhumlet, frisk og fruktig pale ale.
 2. Lindemans – Unblended lambic Lambic er fantastisk i sola!  Alternativt kan man unne seg en flaske sprudlende 3 Fonteinen Ode Geueze. Vi har alltid mye Lambic på lager.
 3. Verzet – Oud Bruin. Akkurat nå har vi to versjoner av denne flamske surølen på tapp, en med bringebær og en med vindruer. Begge gjør seg sykt bra i sola. Fruktøl generelt er digg i sola!

Uteområdet til På Kornet åpner dørene kl. 16-17-ish på hverdagene og senest kl. 14 på lørdag og holder åpent frem til til solen går bak Victoria hotell rundt 20.30.

Vi hos På Kornet har byens minst masete uteservering, her sitter du ikke oppå de som sitter på nabobordet, og det er sjelden vi hører verken fotballsang eller annen form for brøling. Det er bare sol, sol, sol og deilig god sommerstemning hvor folk nyter en planke i sola eller et bedre måltid med shorts på.

Ole Nærheim, Gulating Pub

 1. Jåttå Gårdsbryggeri – K1. Gulating slo seg sammen med Jåttå Gårdsbryggeri for å produsere den ultimate sommerølen uten å ha pils i navnet. Resultatet ble K1 som er en frisk, lettdrikkelig men allikevel karakteristisk American Pale Ale med en liten touch av grapefrukt. Resultatet ble absolutt tilfredsstillende og stort ferskere er det vanskelig å få denne.
 2. Jåttå Gårdsbryggeri – Påddå. De fleste puber med respekt for seg selv har minst en surøl på tap. Dette er nok en øl som er eksklusiv for Gulating, hvor vinneren av fjorårets Heimabrygd på Bryne, fikk sjansen til å brygge sitt øl hos Jåttå. Vinnerølet var en Berliner Weisse med ananas og en liten anelse vanilje og derfor har Påddå blitt akkurat det – en Berliner Weisse med ananas og en liten anelse vanilje.
 3. Lervig – Tasty Juice. NEIPA! En ølsjanger som flere og flere sier JA til. Blant de beste i klassen og i verden er faktisk vår egen Lervig, som virkelig har fått anerkjennelse for sine fruktige New England India Pale Ale. Tasty Juice er den beste alkoholholdige juicen du kanskje ikke enda har smakt. Alle NEIPA fra Lervig er bestselgere, rett og slett fordi ølglade menn og kvinner kjører Lervigs NEIPA på repeat og tar gjerne mer enn et glass.
A beer with a view! Gulating har også uteservering om sommeren. Her har du full kontroll på Fargegata.

Mikal Tengesdal, Melkebaren

 1. Qvart Ølkompani – Melkebaren Pale Ale. En frisk og behagelig Pale Ale på 5.5% med humletypene Centennial, Mosaic og Citra!
 2. Garage Project – Venusian Pale Ale. Enda en frisk Pale Ale med fint sitruspreg, god lengde på avslutningen og litt mer alkohol (7.5%). En  populær øl som det fort kan bli tomt for.
 3. Qvart Ølkompani – Gose. En svært forfriskende og alkoholsvak øl (3%) som passer godt som tørsteslukker for den som liker det fruktig, tørt og syrlig. Qvart er også vinnere av Melkebaren sin siste “Vinn eller forsvinn” og skal møte Amundsen i neste runde.
Uteområdet på Melkebaren. Melkebaren rullerer som kjent på øla sine på tapp, og de har også over 300 sorter på flaske, så det er stor mulighet for at noe kan friste.

Tom Løyning, True North Bar

 1. Lervig – Easy. En meget god og lett tørsteslukker!
 2. Northern Monk – Faith. En frisk Pale Ale på 5.4%
 3. Lervig – Supersonic. Nok en humlebombe fra Hillevåg, her en NEIPA på 8.5 %.
True North Bar kan tilby øl i solen frem til 21.45! Plasseringen er ikke akkurat feil den heller…

Oscar Eriksen, ØST

 1. Dry & Bitter – Raspvery
 2. Lervig – Passion Tang
 3. Dugges – Mango Mango Mango
Oscasr synes alle fortjener en tur innom Øst for å sjekke ut det som i følge han, og mange andre,  er byens fineste uteservering. Utsikten , størrelsen og er noe du ikke finner andre steder.

Tom H. Brekke, Bøker og Børst

Vi bytter øl på tapp flere ganger i uken så om vi gir en anbefaling i dag er det ikke sikkert den er på tapp i morgen

Dagens anbefaling i sommervarmen:

Salikatt – Fjåge Blonde Ale 
Lervig – Easy Pale Ale
Lindheim – Lords Of Acid Berliner Weisse

Ett knippe gode, friske norske brygg som egner seg i solveggen. Skål!

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.