Kategorier
Tre på gaten

3 på Campus: Ølforskning

Vi har besøkt Norsk Institutt for Teoretisk Forskning ved Universitetet i Stavanger for å prate om de seneste resultatene innen ølforskning.

Al T. Bier – Førsteamanuensis i Ølteori
Vi har utviklet en metode som garanterer at en halvliter vil kunne vare hele kvelden. Ja, faktisk vil den vare uendelig.
Metoden er at du først drikker halve ølen. Så drikker du halvparten av det som er igjen. Deretter drikker du halvparten av det du nå har igjen. Og slik går nu dagan. Følger du denne halveringsmetoden konsekvent, vil du aldri nå bunnen av glasset.

May Buch – Professor 2 i Teoretisk Ølmatematikk
Vi har utviklet nye strategier for barer med uendelig mange ølkraner.
La oss si at du har uendelig mange ølkraner, men så får du inn en ny NEIPA. Alle kranene er fulle, så hva gjør du? Du har jo bare timer før humlearomaen er borte! Jo, du flytter alle ølene en kran opp – 1 til 2, 2 til 3 og så videre opp til uendelig pluss 1. Slik blir kran 1 ledig.
Eller – du får inn uendelig mange nye NEIPAs. Hva gjør du nå? Jo, du flytter alle ølene til kranen med nummeret som er det dobbelte av det nåværende kran-nummeret. Så ølet på kran 1 flyttes til kran 2. Fra kran 2 flyttes ølet til kran 4. Fra 3 til 6, og så videre. Dermed blir alle oddetallskranene – 1, 3, 5 og så videre – ledige, og problemet er løst!

Odd Bruin – Førsteårsstudent (tredje forsøk) ved Fakultet for Krevende Feltstudier
Vi har, hikk, vært mye ute og forscket. Det har blitt laaaaange, burp, netter med mye ØØØØL! ØL, øl, øl! Faen så gøy det er å studere! Nå skal det drikkeeeeeeees!

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.