Kategorier
Breaking News New release

Nytt øl fra RYGR

I dag tappes og hentes RYGRs femte øl. Vi tok en kjapp fot i bakken med daglig leder Sune Aabø Parker før gutta i morgen drar på bryggeribesøk til Meantime i London og videre til MBCC i Køben.

Den nye ølen er HAFR Belgisk Wit.

«Med hint av appelsinskall, koriander og mango er dette en real friskus. Sommergul i fargen og en friskus i sommervarmen. Vi kaller det sjampanje med skjegg!»

Sune forteller: «Denne har latt vente på seg, av flere grunner. Den har egentlig vært klar i over en måned, men pga bransjerykter om infisert gjær, har vi avventet labtester og kvalitetstester. De første butikkene får den inn til helgen. Jeg må si at Øyvind har laget en perfekt arvtaker til den tidlige lokale White Dog som Lervig i sin tid produserte. Denne er gulere på fargen og fruktaromaen overtar ikke smaksløkene, bare gir deg et hint av en belgisk kolonitid. Nyt den gjerne i varmen med en appelsin eller en sitronskive oppi glasset, slik som belgierne gjør.»

Neste batch tappes allerede om et par uker. Witen bør ha potensiale til å bli et godt sommerøl. Pris 29.90 og alkoholstyrke selvsagt 4.7%.

HAFR er brygget på hvete, bygg, havregryn fra Stangeland, appelsinskall, korianderfrø og mangopure.

Her er noen stikkord ellers om hvordan det går med RYGR:
– Salget har vært overveldende. 50.000 enheter solgt fra 51 butkker på 2 måneder.
– Mest solgte lokale ølmerke på REMA 1000
– 19% markedsandel i den beste butikken
– Storhusholdningsdistribusjon er utsatt til august 2018.

2 svar til “Nytt øl fra RYGR”

Kjetil – flaskeølene brygges lokalt. Ølene på boks brygger Øyvind hos Arendals – foreløpig. RYGR har ikke egen bokselinje.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.