Kategorier
Bars & Pubs

Fredag blir det Brix!

Fredag åpner Brix Brygghus dørene. Og det er vel verdt turen.

Først må en myte knuses: Det er ikke langt fra Stavanger til Bryne. Tar du toget, slik vi gjorde, rekker du ikke engang én god samtale før du kan rulle ut av stasjonen. Og derfra er det bare et par steinkast til Brix Brygghus. Skulle det friste med en pause på veien, passerer du både Mellombels og Thime Station Bar.

På fredag må du ta veien, for da åpner Brix Brygghus dørene for første gang.

De lovet at de skulle åpne i slutten av november, og det holdt med et nødskrik. Sven, bryggeren, har nemlig blitt syk. Det begynte med en skade i foten da han var i Kina for å se på brygghuset, og utviklet seg til blodforgiftning og sykehusinnleggelse. Han er sykemeldt ut året.

LES OGSÅ: “AV KJÆRLIGHET FOR BRYNE”

Heldigvis rakk Sven å brygge 5000 liter øl før han måtte kaste inn håndkleet; 4 batcher hos RYGR og en hos Molo Brew i Ålesund hvor de har samme brygghus. Her hadde Ola bestilt noe annerledes. Og hva får du når du ber en tysk og en amerikansk brygger møtes på midten og lage noe helt nytt sammen? Jo, du får en røkt, lys porter.

Bryggeripuben er langt fra ferdig enda, men det er tydelig at her har det ikke blitt spart på noe. Det har blitt både større og bedre enn noen, også Ola og Mikal, hadde forestilt seg. Frem mot fredag vil det være hektisk aktivitet for å få alt i orden.

Ute er den originale fargen uendret. Planen om å male bygget mørkeblått ble kastet i elva da “alle”  motsatte seg den.

Forøvrig er planene beholdt. Dette skal fortsatt være et sted hvor en både kan gå for å spise eller bare for å ta en øl og slappe av. Og det legges opp til masse ølrelaterte aktiviteter.

Baren
Det første som møter deg når du kommer inn døra, er det store, lyse barområdet. Riktignok er det mørkt i dag, men de enorme vindusflatene kommer til å slippe inn masse lys om sommeren.

Etasjen vil ha plass til i underkant av 50 gjester.

Brix har selvsagt alle rettigheter, og vil servere øl fra 20 tappekraner. 10 av disse vil være dedikert egne øl.

Sven forklarer øl på én tavle

Innerst i lokalet, bak en glassvegg står selve brygghuset på utstilling.

Mesaninen
Går man opp trappen, kommer man til mesaninen hvor kjøkkenet og restaurantdelen, med plass til ytterligere 50 gjester, holder til.

Her skal det lages enkel men smakfull mat med fokus på lokale råvarer og produsenter.

 

Ribbesnacks og bokkøl høres mer enn greit ut!

Resten av menyen ser også fantastisk ut!

Maten vil også bli servert nede i baren, og utendørs når det store uteområdet med utsikt mot elva åpnes.

Bord kan man bestille her.

Kjelleren
Nede i kjelleren er det mere rustfritt stål. Her står gjæringstanker og serveringstanker utstilt – igjen bak glassvegger. Hele bryggeriet er dermed åpent slik at alle kan se hvordan ølet blir til.

Fra kjelleren vil ferskt øl pumpes rett opp i baren.

Mellom gjæringstankene er det satt av plass til å kunne arrangere forelesninger og ølsmakinger. Følg med på SoMe (sosiale medier – jada, vi har lært oss kule forkortelser!) – det kommer fort et arrangement du ikke vil gå glipp av.

Ett svar til “Fredag blir det Brix!”

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.