Kategorier
Funnies

Øltrender i 2020

Vi traff så bra i fjor at vi igjen legger hodene våre i bløt for å spå hva det nye året vil bringe av innovasjon innen øl. Les om de 7 trendene som vi helt sikkert kan forvente vil ta av i 2020.

Hard seltzer
Denne er ikke kødd engang. Hard Seltzers har dessverre tatt USA med storm. Der selger White Claw mer enn Budweiser! Og trenden kommer helt sikkert til Norge. Det er to måter å lage dette sukkervannet med alkohol på: Du kan gjære en sukkerlake og deretter tilsette ulike smaker, eller du kan helt enkelt blande vann, aromastoffer og vodka. “Men dette er jo bare rusbrus”, tenker du oppgitt. Joda, men det er Craft Rusbrus. Vi tipper at et bryggeri som allerede lager rusbrus vil være først ute i Rogaland med en serie alkoholholdig craft-vann med smak, og at det vil ta helt av i barer hvor det i dag selges mest industripils.

WTF, millennials?

Øl som mat
Bryggeripuber blir det flere og flere av, og dermed har fokuset på øl til mat økt, men i 2020 vil vi få øl servert som mat – først og fremst som søtsaker. Fruited Sour Geletopper, Makksure Marsmallows, Paragon-pudding med vaniljesaus, sjokoladekake laget på malt med kjerne av kald Lucky Jack-saus, Fat Tony’s Dessert-iskrem med sjokoladetrekk, og blandet smågodt med smak fra ulike øl.

Bjørnungene er ikke lenger brune i 2020.

Klima
Alle bransjer kjenner på presset om å være grønnere og mest mulig miljøvennlige. Fokuset på vannforbruket i bryggeriene kommer, til tross for at vann ikke akkurat er noe vi har for lite av, men dette er ikke nok. For å virkelig få ned CO2-avtrykket må bryggerne se nøye på ølets ingredienser. Er det ikke tull å sette av enorme areal til dyrking av byggkorn som bare kan høstes en gang i året? I 2020 kommer den første ølen brygget på hurtigvoksende bambus.

Dette er bare bambus!

Matsvinn
Matsvinnet er enormt men bryggeriene står klare til å gjøre noe med det. Hvorfor kjøpe malt, når det kastes så mye som kan fermenteres? Bio Bag Beer vil bli en greie i 2020. Søppel for noen, kjærkommen post i miljøregnskapet for andre.

Kommer din neste øl herfra?

5X IPA
Vi har drukket IPA, Dobbel IPA og Trippel IPA. Det finnes også noen Quad IPA i nabolandet vårt, Utlandet. Hvem er først ut av startblokkene i Rogaland med en 5X IPA? Vi holder en knapp på RYGR. Og hva skal stilen kalles? Er Øyvind først ute kan han velge blant Quint-IPA, Penta IPA og VIPA.

Øyvind?

Antrekk
Beanies og caps er helt utafor i 2020. Alle de trendy bryggerne, de som gir deg trendy øl, vil gå med flat cap. By the årder åv the fåkking Peaky Brewers!

Og flat cap’n kommer selvsagt fra Carhartt

KeyKeg er ut – i en periode
KeyKeg, engangsbeholderen som gjør det enkelt for brygger og bartender fordi den ikke må sendes i retur, blir bannlyst i 2020. Den er jo av plast, og bryggeriene vil, gjennom en ny EU-traktat, bli pålagt å kutte ut plastforbruket helt. I stedet skal de sende mye tyngre kegs av stål med fly og bil, og vaske brukte kegs med sterke syrer – fordi miljøet. Men fortvil ikke – mot slutten av året kommer den første KeyKeg laget av spiselig bioplast.

 

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.