Kategorier
Breaking News

RYGR er solgt

De ansatte i RYGR Brygghus AS og Grans Bryggeri AS kjøper RYGR Brygghus AS.

Det blir fra i dag endringer i eierstrukturen til RYGR Brygghus AS. Rema Industrier AS selger RYGR Brygghus AS til Grans Bryggeri AS og Hoppy Holding AS (som eies 100% av de fem ansatte i RYGR Brygghus).

Grans Bryggeri blir majoritetseier. De kjøper 74% og Hoppy Holding kjøper de resterende 26% av aksjene i RYGR.

Grans er eiet av 50/50 av Grans Invest AS og Rema Industrier – selskapet som inntil nå har eid RYGR. Dette betyr at Remas eierskap i RYGR nå blir redusert til 37%. Vi er ikke kjent med hvordan RYGRs nye styre vil bli sammensatt. Styrets formann har til nå vært Amund Fjørtoft, daglig leder i Rema Industrier og styreformann i Grans Bryggeri samt flere andre Rema-eide selskap.

RYGR fortsetter sitt eksklusive samarbeid med REMA 1000, og vil på lik linje med Grans Bryggeri selge sitt dagligvaresortiment eksklusivt til REMA 1000s 646 kjøpmenn over hele landet, med fulldistribusjon av RYGRs produkter i løpet av 2020.

RYGR leverer i tillegg til spesialbutikker, Vinmonopolet og puber og restauranter.

“Vi er glade for vår nye eier Grans Bryggeri, og vil med dette utfylle hverandres roller på en perfekt måte og sammen kunne levere på enda flere kundebehov. Eierskiftet vil føre til enda tettere faglig samarbeid med Grans. RYGR vil satse som før med egen kompromissløse råvare- og produksjonsprofil som et mikrobryggeri. RYGR blir enda sterkere og stabilt med eierskap også hos egne ansatte”, sier daglig leder i RYGR Brygghus AS og Hoppy Holding AS, Sune Aabø Parker.

“Vi har fulgt RYGR siden starten og latt oss imponere over de resultatene de har skapt på så kort tid. RYGR utfyller Grans på en flott måte og sammen kan vi nå levere på andre kundebehov enn tidligere. Grans Bryggeri bygger helt nytt bryggeri i 2020 og får et av Norges mest moderne og effektive bryggerier og RYGR kan brygge mindre brygg enn Grans er i stand til. Det gjør oss sammen mer fleksible på å teste ut trender og nye ølstiler”, sier Morten Gran, adm. dir i Grans Bryggeri AS.

BR vet at salgsprosessen har pågått i lengre tid og har tidligere skrevet om det i ting & tang-spaltene.

De ansatte har hele tiden vært tydelige på at de ville ha “skin in the game”. Hoppy Holding ble dermed opprettet i oktober. Sune er både styreformann og daglig leder i selskapet, mens de andre RYGR-ansatte er medeiere: Sune Aabø Parker 29.03%, Sven Sandnes Fløysvik 29.03%, Øyvind Tveit 22.58%, Atle Abel Salvesen 11.29%, Morten Nilsen 8.06%.

Til BR sier Sune følgende:

“Vi har jobbet lenge for å selv komme inn på eiersiden. Det er en hard jobb å drive et bryggeri, og det å ha muligheten til å fortsatt bli prioritert av en av de tre dagligvareaktørene og full frihet ellers er et godt utgangspunkt for å plassere sparepengene i egen virksomhet.”

“Vi vil på tross av nasjonal satsing og med Grans eierskap, fortsatt jobbe med lokale prosjekter og produkter. Vi har hatt en god match sammen med Grans og utfyller hverandre på en perfekt måte.”

Kontaktpersoner:
Sune Aabø Parker, daglig leder RYGR Brygghus AS. Mobil: 91334170
Morten Gran, adm. dir i Grans Bryggeri AS. Mobil: 90653195

Fakta Grans Bryggeri
Etablert 1899. Familieeid Gran og Reitan (50/50). 62 ansatte. Produserer øl, alkoholdrikker, brus, iste og mineralvann i all hovedsak til REMA 1000 i Norge. Grans bygger et nytt bryggerianlegg som står ferdig innen juni 2020.

Fakta RYGR Brygghus
RYGR Brygghus er et mikrobryggeri stiftet i 1998, og fra 2018 som et AS, og etablert i Kverneland Næringspark i Klepp kommune på Jæren i Rogaland. Bryggeriet produserer håndverksøl til dagligvare, puber og restauranter og Vinmonopolet. Bryggeriet solgte ca. 200.000 liter øl i 2019 og har så langt levert mesteparten av sitt volum i sitt regionale hjemmemarked. I 2020 vil RYGR gradvis bli distribuert til alle REMA 1000 butikker over hele landet. RYGR Brygghus AS omsatte i 2019 for snaue 10 MNOK.

Adm. Dir. i Grans Bryggeri AS, Morten Gran (t.v) og daglig leder Sune Aabø Parker og bryggerimester Øyvind Tveit signerer kjøpsavtalen og blir deleiere av RYGR Brygghus AS.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.