Kategorier
Breaking News Funnies

(Aprilsnarr) På Kornet må stenge dørene – men kun for nordmenn

På Kornet har mottatt et langt brev fra Helsedirektoratet og må nå ta drastiske steg.

“Vi mottok et brev fra Helsedirektoratet som vi knapt kunne tro!», forteller Kornets ølguru Helge Andre ‘Haffy’ Hafstad. «De mente vi hadde gått altfor langt i å kommunisere med publikum om det vi driver med, altså kvalitetsøl. Jeg kan ikke gå i detalj på grunn av avtalen vi har inngått med dem, men ordene ‘ulovlig reklame’ dukket opp.»

I brevet, som BR har fått se men ikke kan publisere, minner Helsedirektoratet om forbudet mot alkoholreklame. Det inneholder blant annet en rekke ord som direktoratet mener bartendere ikke skal benytte seg av når de «gir kundene objektive og nøkterne ikke-produktbeskrivende faktaopplysninger». Beskrivelser man ikke kan bruke inkluderer vanlige adjektiv som ‘god’, ‘aromatisk’ og ‘smakfull’, men også vanlige ord og begrep som ‘fyldig kropp’, ‘deilig evt behagelig munnfølelse’, og ‘fin farge’.

«På disse betingelsene kunne vi ikke drive en pub hvor alt handler om kvaliteten på ølet vi selger», forsetter Haffy. «Da kunne vi like gjerne lagt ned driften.»

LUNCH © B. Lund, distr. strandcomics.no

Et kompromiss ble heldigvis inngått mellom På Kornet på den ene siden og Helsedirektoratet og den lokale skjenkekontrollen på den andre. Nå skal Kornet få drive som om de befant seg i utlandet, med de friheter det gir, mot at ingen nordmenn får sette sine føtter innenfor dørene.

Ordningen skal tre i kraft 1. mai, og det blir lagt opp til en hel uke med farvel-arrangement i slutten av april.

“Det blir krankupp ut av en annen verden – vi skal avslutte denne fasen med et føkking smell”, sier Haffy innbitt.

«Dette er jævlig ugreit. Det går ut over våre norske stamgjester som vi har blitt så glade i, men det er eneste mulighet til å fortsette driften.»

En av SoMe-postene Helsedirektoratet har hengt seg opp i.

Ordningen er beskrevet som et prøveprosjekt og skal monitoreres og følges opp tett av Helsedirektoratet. Dersom man ikke ser en økning i alkoholkonsum eller fyll over tid, vil man faktisk vurdere å igjen åpne dørene for oss med norsk pass uten å gå tilbake til gamle regler.

«Det vi håper er at om et år så kan vi ønske alle velkommen tilbake. I mellomtiden skal vi fylle stedet med bryggerilogoer, -skilt, -glass, og annen ølmerch. Det blir jo lov nå.»

«Nå blir det passkontroll i døren. Kornet blir som en liten enklave med egne regler og egen grensekontroll. Dessverre kommer vi ikke til å kunne tillate tax free-salg», ler Haffy.

Det er slett ikke sikkert at Kornet blir det siste stedet som velger den kontroversielle løsningen. Heldigvis tillates nå dobbelt statsborgerskap i Norge, så de som har mulighet til det bør skaffe seg et pass nummer to.

Årsaken til at det er På Kornet som rammes i denne omgang synes å være tips fra publikum eller bransjeinsidere. Haffy nekter å gå nærmere inn på hvem som kan stå bak «men det er nok av dem som ikke liker oss og vår kompromissløse natur».

«Heldigvis er Stavanger en svært internasjonal by med 180 nasjonaliteter, og turismen er økende. Vi skal nok få dette til å gå rundt, om vi så må shanghaie turistene idet de ramler av cruisebåtene,» avslutter Haffy som nektet å kaste inn håndkleet.

BR mener Helsedirektoratet her skyter spurv med kanon. Og de skyter også på feil fugl. Dersom det er fylla de vil til livs, så bør de se nærmere på stedene som bare selger pils, eller “en øl”-pubene, og ikke ta de få stedene som har fokus på kvalitet over kvantitet.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.