Kategorier
Interviews Shops

Gulating Ølutsalg Haugesund

Gulatings franchiser i Rogaland har hatt en uheldig historie med korte levetider – unntaket er butikken i Stavanger sentrum – men selskapet har stor tro på sin nyeste satsing – ølbutikk i Oasen Storsenter på Norheim i Karmøy kommune.

Vi har snakket med Tom Anders Solberg som er driftssjef i Gulating Gruppen AS.

Når åpner dere?

Gulating Ølutsalg Haugesund åpner på Oasen Storsenter torsdag 11. april kl. 12.

Hvem skal drive butikken?

Gulatings franchisetaker i Haugesund er 37 år gamle Christian Velde, som skal drive butikken sammen med sin samboer, Alice Aarsand Hansen.

Det har vist seg krevende å overleve som spesialbutikk – hva skal dere gjøre annerledes eller bedre?

Ja, det er krevende, men samtidig har vi tro på at bransjen og markedet for håndverksbrygg kommer til å være i vekst i lang tid framover. Butikker under Gulating-fanen har gått bra på Haugalandet tidligere, og omsetning var aldri et problem her. Den største endringen er at vi nå åpner på en mye bedre plassering – dette er vi svært fornøyde med, og vi har etablert et veldig godt samarbeid med Oasen Storsenter. Vi har også stor tro på Christian som franchisetaker og butikksjef, og at han er rett mann til å både ivareta det kundegrunnlaget som allerede eksisterer i distriktet og til å skape vekst. Samlet mener vi at disse faktorene gir solid grobunn for en frisk start i Haugesund, og for at Gulating nå har kommet for å bli.

Har dere fått råd fra Jo eller andre tidligere/nåværende butikkdriftere?

Vi har tatt lærdom av historikken i Haugesund, både på godt og vondt – Jo har dermed ikke vært involvert i planleggingen av nyåpningen. Alle våre franchisetakere er del av et dedikert og hyggelig fellesskap der man spiller hverandre bedre, og der gode råd og ideer kontinuerlig blir utvekslet på tvers av alle butikkene over hele landet. Denne delingskulturen er svært viktig og nyttig, og bidrar til kontinuerlig utvikling og forbedring både for hver enkelt butikk og for Gulating som kjede. Blant de viktigste erfaringene vi har gjort oss de siste årene, er at formelen med rett plassering og rett driver må være på plass – noe vi nå er sikre på at vi har lykkes med i Haugesund.

Hva vil vente kundene i den nye butikken?

Kundene vil komme inn i en helt ny og lekker butikk, fylt til randen med et svært spennende vareutvalg – der vil de bli ønsket velkommen av blide og kunnskapsrike ansatte med en genuin interesse for øl.

Hvordan vil utvalget være?

Butikken fylles i disse dager opp med det brede Gulating-utvalget, dvs. flere hundre ølsorter innenfor alle kategorier, i alle prisklasser og for alle smaker. Lokalt øl vil selvsagt være viktig, som i alle andre Gulating ølutsalg, og jevnlige kampanjer vil bidra til at det alltid vil være noe nytt og spennende som gjør det verdt å ta turen innom. Det vil også selvsagt finnes et rikholdig utvalg av spennende alkoholfrie alternativer samt ulike typer snacks og gaveartikler til alle anledninger.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.