Kategorier
Funnies

2 ekstratips til deg som vil starte ditt eget bryggeri

I første del hjalp vi deg med å naile det viktigste av det viktige. Du har selvfølgelig fulgt rådene til punkt og prikke og er allerede en suksess, men det er ikke nok for deg. Du er, til tross for din avvæpnende tømmerhoggerlook, ambisiøs og kynisk, og du ønsker verdensherredømme. For å få til det, må du virkelig skille deg ut. Her er de neste trinnene på stigen mot bryggerhimmelen.

Kulturell appropriasjon
Kulturell appropriasjon (KA) er et misforstått begrep. La deg ikke skremme av litt negativ presse. Gjort riktig og med respekt er KA din vei til et unikt produkt. Her er stegene du må følge:

  • Les deg opp på en eller annen utdødd sivilisasjons bryggemetode.
  • Etterlign denne byggemetoden. Når vi sier “etterlign” så mener vi velg en teknisk detalj eller maksimum én ingrediens som du løst kopierer når du brygger.
  • Selg ølet som “Heritage Beer”. Ta dobbel pris.

For eksempel: Du er en brygger i USA. Du kommer over noe som heter kveik som skal være selveste sølvtøyet i den zymologiske skuffen. Du får tilsendt kveik av en norsk hjemmebrygger du fant på Face. Du bruker denne til å brygge en Porter – gjæret på 19 grader slik du alltid gjør. Du beskriver ølen som en New Nördic Heritage Imperial Pörter Kveik (minst 5 ord, ikke sant). Instant suksess.

Gimmick-ingredienser
Enhver hjemmebrygger har på et eller annet tidspunkt stirret på noe han har funnet nederst i fryseboksen eller bakerst i medisinskapet og tenkt “Kan det gjæres?” De profesjonelle gjør akkurat det samme. Bare 4 ingredienser blir kjedelig i lengden, ikke sant, og ethvert bryggeri, spesielt de med eget Tap Room, må ha én unik øl i sitt sortiment.

Det meste har allerede blitt hevet oppi mesken, koke- eller gjæringskaret; Okseballer, frossenpizza og penger, vaginale melkesyrebakterier, sjøpiggsvin, og kraftfôr beregnet på sauer – alt dette er faktisk helt sant og vi har smakt alle unntatt den med melkesyren, ikke døm oss! – er bare noen av ingrediensene som er brukt for å lage en øl som folk vil legge merke til (eller fordi du var lettere animert da du aksepterte veddemålet). Dette kan du også gjøre!

Her er noen forslag til inspirasjon: Gymsokker, assortert høstløv, skoleboller, meiseboller, krabbeskall eller utstoppede dyr. Ta en tur i en asiatisk kolonialbutikk, og du vil ha inspirasjon for en lang karriere med brygging. Det er egentlig ingenting som ikke fungerer i en verden full av tickers. Bare ikke fall for fristelsen til å, eh, ta saken i egne hender og legge igjen noe av deg selv i ølet. Kroppsvæsker er alltid feil!

La gjerne navnet reflektere innholdet, aller helst med humor og ordspill – slikt blir adri gammelt:

  • En klump smør i mesken. Kall ølet Extra Special Butter.
  • Tørrhumle med alle de gamle favorittplatene dine og kall ølet Vinyl Tap. Eller med noen sider fra en bok av Leo Tolstoj og kall ølet War And Pils
  • Filtrer mesken gjennom en “I ♥ NY” t-skjorte og kall ølet If You Can Make It Here You Can Make It Any Beer, eller noe litt kortere som ImperiAle State eller noe.

Vi kunne avsluttet med å ønske deg lykke til, men det trenger du ikke.

Ett svar til “2 ekstratips til deg som vil starte ditt eget bryggeri”

Bruk nylon knestrømper i stedet for humlepose når du tørrhumler og kall ølet for Knee High “sett in ølet du brygger”.

Snakker av erfaring, så kan anbefales på det sterkeste 😉

S|H Brygghus – Knee High Lager 😛

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: