Kategorier
Breaking News New release

Nytt fra Jåttå

Den 1. juni kommer Jåttå Gårdsbryggeri med to nye øl på polet.

Vi har skrevet om lokalølene som slippes på Vinmonopolet i mai. Juni byr også på godsaker, denne gang fra Jåttå. Og det på boks.

Tyren
Tyren er en amerikansk pale ale på 6% som blir tilgjengelig i tilleggsutvalget og vil koste 54 kroner for en flaske på 0.33 liter.

Tyren er Jåttås nye pale ale. De har allerede en pale ale kalt Studen ute i butikkene, og Tyren blir således Studen sin storebror. Dette er en moderne amerikansk pale ale med relativt lys maltprofil bestående av pale malt, hvete, munich, og biscuitmalt. Den har en fin og forfriskende humleprofil fra de to klassikerne Chinook og Simcoe i samarbeid med nykommeren Lemondrop som gutta har eksperimentert litt med i det siste.

Hops i Høyet
Dette er en IPA på 7.2% som også lansereres i tilleggsutvalget og vil koste 56.90 for 0.33.

Hops i Høyet er Jåttås nye New England IPA. De har her satt sammen to av sine favoritthumler, nemlig Azacca og Ekuanot. Som sjangeren er kjent for, kommer denne til å ha et mykt og behagelig innslag av havre og hvete i lag med rikelige mengder av nevnte humler for å skape et skikkelig juicy og digg brygg nå som sommeren virkelig nærmer seg.

De som har fulgt godt med, vil kanskje erindre at navnet Hops i Høyet har dukket opp tidligere i Jåttås portefølje. Dette var et bittelite engangsbrygg de gjorde for en stund tilbake og solgte kun på fat. Dette er ikke det samme brygget, men navnet var så godt at de klarte ikke å legge det helt fra seg.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.