Kategorier
Festivals

Heimabrygd – en hyllest til godt øl brygget av ivrige hjemmebryggere

Lørdag 15. september er det klart for årets Heimabrygd på Bryne. Som tittelen på artikkelen røper, omtaler arrangøren arrangementet som “en hyllest til godt øl brygget av ivrige hjemmebryggere”. Fasit i fjor var 280 solgte billetter (utsolgt), og 22 bryggelag med totalt 52 forskjellige ølsorter. Det høres unektelig spennende ut! Vi har derfor slått av en prat med Fredrik Undheim, en av ildsjelene bak arrangementet som er det største hjemmebryggerarrangementet i Rogaland.

Fredrik har lovet ny ølsuksess i år. Mye tyder på at han holder det han lover.

Hvordan kom Heimabryd i stand?
Heimabrygd ble arrangert første gang i 2017, og ideen oppstod etter et besøk på Ølgjerd i Egersund. Tanken min var «Dette må vi jo kunne få til på Bryne!». Etter det har det bare vært positivt og kjekt å dra dette i gang. Utrolig god respons fra de som er blitt spurt om å bidra. Gjennom året er vi to som tar oss av det praktiske, mens på selve arrangementsdagen er det en gjeng på 15-20 personer som stiller opp.

Blir det feil å si at Heimabrygd er What’s Brewing, bare med hjemmebrygg og på Jæren?
Jeg har aldri vært på What’s Brewing, men en stor forskjell er iallfall at hos oss eksisterer det ingen bonger. Alle gjestene får hvert sitt smaksglass, og en unik kode for å gå inn på en web-side for å avgi stemmer. Deretter er det bare å kose seg.

Målet vårt har hele tiden vært å lage en festival hvor det skal være kjekt å være både for bryggerne og publikum. Den gode stemningen er viktig å få til.

Mye tyder på at det blir bra stemning også i år

Er det noe nytt eller annerledes i år?
Årets arrangement blir større enn fjoråret, og vi tar i bruk Kaizers-plassen hvor det blir telt med matsalg. Det blir også sitteplasser både i teltet og utenfor, noe som publikum savnet i fjor.

Det ble raskt fylt opp med påmeldinger, og vi har nå 30 bryggelag som stiller med over 70 brygg. I tillegg er det venteliste med bryggelag som ønsker å være om det skulle bli noen avmeldinger.

Nytt av året er også en egen kategori for cider.

Hvordan får man billett – og hva får man da? Snakker vi ølglass på stett?
Billetter må kjøpes på forhånd og det er allerede solgt veldig godt med billetter. I fjor ble vi utsolgt dagen før, men ut fra billettsalget så langt regner vi med det blir mer kamp om billettene i år.

Alle som kommer får hvert sitt smaksglass på stett med årets logo.

Ølglass – med stett, selvfølgelig.

Hva venter de som vinner konkurransene, og hvordan kan man delta?
Det er solide gavekort i premier både i kategorien publikumsfavoritten og fagjuryprisen. Hovedsponsor er Bryggselv Stavanger, men også Digital Etikk bidrar godt.

Førsteplassene får gavekort til en verdi av kr 14 000!

I tillegg har kåres Bryggeriprisen som får ølet sitt brygget for salg på utvalgte utesteder i distriktet. Vi jobber også med å få til en Flaskepris for salg i dagligvarebutikker.

Vi vil ellers åpne for registrering for 2019 kort tid etter årets arrangement. Påmelding skjer da via hjemmesiden. Nøyaktig dato for når man kan melde seg på vil bli kunngjort når Heimabrygd 2018 nærmer seg.

And the winner is…..
Guttakrutt ble kåret til beste øl på Heimabrygd 2017 av fagjuryen.

Noe mer du vil legge?
Vi gleder oss veldig til å årets arrangement, og satser på å gjøre det enda bedre enn i fjor.

Aktuelle lenker:

Ett svar til “Heimabrygd – en hyllest til godt øl brygget av ivrige hjemmebryggere”

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: