Billedbrev fra Berlin – LERVIG/Stone collab

Som kjent dro Mike Murphy og David Graham onsdag til Berlin for å brygge en Pale Ale sammen med Stone Brewing Berlin. BR har fått smake på den.

Hils på Kveik!

De utsendte: Mike & David. Og mye rustfritt stål.

Overraskende gjærvalg til Mike å være: KVEIK! «Actually pretty clean», er Mikes vurdering.

Les også: LERVIG-serien del 1: Anders

Hornindal ble valgt på grunn av dens tropiske aromaer.

Les også: LERVIG-serien del 2: – “Entusiasme, forbannelse og kjærlighet”

David måtte jobbe. Totalt ble det brygget 300hl (30 000 liter) Kveik Pale Ale.

Kollaboratørene David og Elisabeth. I alt ble det brygget 3 batcher.

Les også: LERVIG-serien del 3 – Murphy’s Law

Stones brygger Elisabeth er halvt tysk, halvt amerikansk.

Allerede den 27. kan ølet smakes på Stone Brewing Tap Room i Prenzlauer Berg, Berlin. Frykt ikke: 5 paller vil sendes hjem til Norge.


BR har fått anledning til å gjennomføre en sensorisk analyse av et testbrygg.

Først det tekniske:
Hi, I’m Kveik har i testversjon en OG på 13.1 Plato eller 1.053 SG. ABV er på 5.3, så Hornindalkveiken har gjæret ølet ned til ca 1.013 FG. Altså litt mere fylde enn man hadde oppnådd med en typisk amerikansk gjær – selvsagt avhengig av blant annet mesketemperatur.

Så analysen:
Den er uklar, på grensen til grumsete, men flasken var i bevegelse før den ble åpnet.

Den lukter av appelsiner, klementiner og tropiske frukter. Det er ikke aromaer vi er vant med fra noen av humlene LERVIG bruker, så vi antar at mye av dette stammer fra gjæren.

Smaken er til å begynne med fruktig humle, men ettersmaken er merkelig tørr. Bitterheten er moderat. Det er et noe ubestemmelig preg der som vi antar kommer fra gjæren.

Hi, I’m Kveik er en spennende øl som vi liker godt – den har absolutt mersmak – og vi ser frem til å teste det ferdige produktet!

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.