Som kjent dro Mike Murphy og David Graham onsdag til Berlin for å brygge en Pale Ale sammen med Stone Brewing Berlin. BR har fått smake på den.
Les også: LERVIG-serien del 1: Anders
Les også: LERVIG-serien del 2: – “Entusiasme, forbannelse og kjærlighet”
Les også: LERVIG-serien del 3 – Murphy’s Law
BR har fått anledning til å gjennomføre en sensorisk analyse av et testbrygg.
Først det tekniske:
Hi, I’m Kveik har i testversjon en OG på 13.1 Plato eller 1.053 SG. ABV er på 5.3, så Hornindalkveiken har gjæret ølet ned til ca 1.013 FG. Altså litt mere fylde enn man hadde oppnådd med en typisk amerikansk gjær – selvsagt avhengig av blant annet mesketemperatur.
Så analysen:
Den er uklar, på grensen til grumsete, men flasken var i bevegelse før den ble åpnet.
Den lukter av appelsiner, klementiner og tropiske frukter. Det er ikke aromaer vi er vant med fra noen av humlene LERVIG bruker, så vi antar at mye av dette stammer fra gjæren.
Smaken er til å begynne med fruktig humle, men ettersmaken er merkelig tørr. Bitterheten er moderat. Det er et noe ubestemmelig preg der som vi antar kommer fra gjæren.
Hi, I’m Kveik er en spennende øl som vi liker godt – den har absolutt mersmak – og vi ser frem til å teste det ferdige produktet!