Kategorier
New release

Andre i andre på Polet

Januar er LERVIGs måned på Polet, men vi har allerede øynene rettet mot februar hvor andre lokalbryggerier tar over hyllene.

Alle disse ølene skal etter planen slippes andre februar, men vi vet av erfaring at planer endres og at ølene ikke nødvendigvis er i hyllene på slippdatoen.

Alle ølene slippes i tilleggsutvalget.


En av ølene som kommer er hemmelig. Vi får ikke si hvem som har brygget den. Vi får ikke si hva som er i boksen, eller hvilken hylle du vil finne den i. Denne må du oppsøke – men “Du leide isje – du finne” som de sier på Kvaddå.


Jåttå Gårdsbryggeri slipper to øl.

Jåttånåttå er en kraftig “dessert-Stout” som har vært sluppet før, men da ble det sagt at det bare var et første utkast. Nå er ølet justert og har mer muskler. Dette er et maltdrevet øl med lett bitterhet og god fylde. 67.50 for 0.33 koster årets versjon som har hele 8.7% alkohol.

Årets Gresskar er ny. Vi har smakt den rett fra tanken, og den skuffer ikke. Det er kjempespennende at gutta på Jåttå ikke bare kaller seg Gårdsbryggeri, men faktisk bruker lokalt dyrkede råvarer i sine øl! I tillegg til at gresskarene og humlene er bryggeriets egne, er maltet fra Bonsak Gårdsmalteri som holder til i Innherred i Trøndelag, havren og rugen kommer fra Stangeland Mølle, og gjæren er Ebbegården kveik fra Stordal på Sunnmøre. I tillegg har den einerbær. Helnorsk, altså!

Ølet har søtlig, maltig aroma og kraftig, frisk smak med god karakter av gresskar. ABV er 6.5% og prisen vil være 68.50 for 0.33.


Ølbæks slipper nok en Bock: Ølbæks Bokk. Som deres tidligere øl er denne også brygget hos Skudenes Bryggeri. Dette er en vellagret utgave av deres Jule Bokk. Den skal koste 57.80 for 0.33.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.