Kategorier
Breaking News

Lervig åpner barrel store og brew pub på Eiganes

LERVIG flytter fatlagringen til Eiganes og åpen brew pub i tillegg.

I 2020 kan du nyte en fatlagret Lervig i bryggeriets egen bar

Ved en tilfeldighet oppdaget vi at LERVIG har etablert et nytt selskap, Lbl No Svg AS, som i henhold til Brønnøysundregisteret skal drive med “Drift av restauranter og kafeer”. Selskapet er registrert på adressen Aleksander Kiellands gate 2, som er en del av det fasjonable leilighetsprosjektet Ledaal Park. Da vi konfronterte LERVIGs daglige leder Anders Kleinstrup med dette, ble det stille. Lenge. Dette var en nyhet de ikke hadde tenkt å slippe på lang tid.

Anders “Kleini” Kleinstrup har mye å smile av for tiden. Foto: LERVIG

Når utbyggingen av Ledaal Park står ferdig i 2020, flytter LERVIG inn med et nytt konsept; En herlig kombo av bryggeripub og fatlagringsanlegg.

LERVIG søker tilvirknings-, salgs- og skjenkebevilling for lokalet.

Det er leilighetskomplekset «Alexander» i Hermetikken som skal huse det nye konseptet fra LERVIG. Det har lenge vært kjent at deler av første etasje skal benyttes til næringsvirksomhet. Blant annet har vi visst at Kanelsnurren skal åpne kafé der. I dag er det offisielt at LERVIG flytter inn ved siden av.

Aleksander Kiellands Gate 2 med Hermetikken i bakgrunnen til venstre. Foto: Google Maps

Hermetikkindustriens Laboratorium, også kalt Hermetikklaboratoriet, eller bare Hermetikken, var en gang et næringsmiddelinstitutt på Eiganes i Stavanger. Det ble offisielt innviet den 26. juni 1931, som det da eneste i sitt slag i Europa. Formodentlig har det blitt bokset mange godsaker i Hermetikken i dens glansdager, men vi tør påstå at det som skal skje der om kun få måneder vil toppa heile driden.

I det 300 kvadratmeter store lokalet som er reservert LERVIG skal det lagres, blendes og serveres fatlagret øl. Ølet skal selvfølgelig også selges verden over.

I dag driver LERVIG med fatlagring i kjelleren i Hillevåg

LERVIG har lenge latt nysgjerrige ølmennesker få slippe inn på bryggeriet i Hillevåg på omvisning med smaksprøver. Denne virksomheten flytter nå til Ledaal Park. Slik blir bryggeriet i Hillevåg dedikert til produksjon, mens det nye anlegget på Eiganes blir stedet man vil gå til for å nyte en blodfersk LERVIG-øl.

Mike Murphy får snart mer å skåle for – og med.

Anders forteller at det stadig blir flere besøkende i bryggeriets nåværende lokaler:

“Når vi skal øke produksjonen i vårt eksisterende bryggeri i Hillevåg, blir det mindre og mindre plass til besøkende. Vi er glade i gjester og derfor åpner vi i begynnelsen av 2020 denne nye lokasjonen som vil overta mesteparten av de besøkende”, sier Anders.

“Dette blir det nærmeste man kommer å drikke øl i en
offentlig park – i Stavanger.”

Fra dagens fatlagring

Det er bare å se frem til den herlige dagen man kan sitte ute i Ledaalparken og nyte en duggfrisk Sippin’ BA

Her, på Bekhuskaien, var den opprinnelige ekspansjonen av LERVIG først tenkt å skulle finne sted.

Markedsansvarlig Jan Christian Drarvik og prosjektleder Odd-Are Njå i Base Bolig forteller til Stavanger Aftenblad at de har jobbet lenge med å få på plass en leietaker som kan supplere det eksisterende tilbudet i Ledaal Park. Fra før ligger Matmagasinet i det gamle hermetikklaboratoriet.

“Det er viktig at vi finner aktører som kompletterer hverandre, og da dette konseptet fra LERVIG dukket opp visste vi med en gang at det var riktig. Dette er et superspennende prosjekt”, sier Drarvik i en uttalelse til Aftenbladet.

LERVIG er et merkenavn på nasjonalt og internasjonalt. I Mike Murphy har de en av verdens desidert beste bryggere, og snart har de sitt eget sted hvor de kan servere sitt eget øl på egne premisser til både lokale og turister.

Her er de første bildene fra LERVIG sine nye lokaler.

Ett svar til “Lervig åpner barrel store og brew pub på Eiganes”

Artikkel om denne gladnyheten i Stavanger Aftenblad i dag.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.