Kategorier
ting & tang

ting & tang

Snart jul.

Mye mas i avisene og på nett om alle som har utmerket seg med gullmedaljer i European Beer Challenge. Kanskje noen lurer på hvorfor vi ikke skriver om det? Det er fordi vi synes hele greia stinker, og her er noen grunner til det:

  1. Greia er sponset av blant andre AB Inbev.
  2. Det er IKKE en konkurranse selv om avisene får det til å se slik ut.
  3. Det fremstår derimot utelukkende som en måte å kjøpe seg publisitet på – til minst 130 britiske pund per flaske.
  4. De som ikke får medalje, blir heller ikke offentliggjort. Det får oss til å mistenke at alle får medalje.
  5. De har en medalje som heter dobbelt-gull.
  6. I 2019 ble det delt ut 19 bronse, 35 sølv, og hele 132 gull og dobbelt-gull. Alle som har dømt øl vet at det ikke er normalfordelingen.
  7. Glacier, en øl ingen noensinne har skrytt av, fikk gull mens 2018s ubestridt beste øl fra Rogaland (ved siden av Salikatts #100 DDH), Cloudberry Imperial Gose, bare fikk bronse, altså “sisteplass”. Glacier har en rating på 2.86 på Untappd. Nuff said.

Vi skal selvsagt kåre årets lokaløl 2019. Faktisk skal vi velge ut en sixpack med årets beste lokaløl. Konkurransen har vært knallhard! Aldri tidligere har det blitt produsert så mye øl av ypperste kvalitet i Rogaland. Vi er sykt heldige – men vet vi å sette pris på det?

Generelt er vi alt for beskjedne på Untappd. La bryggerne få vite hvor flinke de er. Legg bort Janteloven og finn frem 5’erne!

DOBBELT-GULL TIL ALLE! Neida. Joda. Neida.


Oppstart 1: På Hundvåg begynner Humlefabrikken Bryggeri å nærme seg. Websiden indikerer i hvert fall så. Vi kommer tilbake med mer info.


Oppstart 2: Dan Olav Sæbø har fått statlig tilvirkningsbevilling for et siderhus på Hjelmeland. 1500 liter epleråsaft står allerede og gjærer i følge Jonebloggen.


Oppstart 3: LERVIGs bar i Bergen blir sannsynligvis åpnet i år. Adressen er Neumanns gate 8. Designet sies å være ulikt alt annet. Stemmen fra Bergen sier: “This thing is so Nanna.” Det gledes!


Som alle medlemmene av Facebook-gruppen The Vault’s undergrunnsbevegelse vet, så ble det i går sluppet en helt ny øl fra The Vault på Ostehuset. Redwood er en Amerikansk Red Ale på 6.2% med aromaer av granbar og sitrus. Den er tørr og lettdrikkelig og perfekt følge til de mørke årstidene. Meld deg inn i gruppen og vær den første til å høre det siste.


RIP 1. Bris Ølutsalg er dessverre gått konkurs. De andre spesialbutikkene går så det griner i desember når julekalenderne flyr ut av dørene. Det redder årsregnskapet for flere.


RIP 2. Vi har tidligere skrevet at RYGR skal fase ut to av ølene i sitt basissortement. Vi har blitt fortalt at de to ølene det er snakk om er HAFR Belgisk Wit og HAUGR Kölner Blond. HAUGR ble nylig omtalt i sosiale media som “det desidert dårligste av alle ølene til RYGR”. De to utstøtte vil på nyåret bli erstattet av nye øl.


RYGR hadde nylig en survey på Facebook angående emballasjepreferanser. Det skal gå i boks. Bryggeriet er forøvrig fortsatt til salgs.


Gratulerer til Brix Brygghus som vant  Byutviklingsprisen 2019 i Time kommune! Vel fortjent!

Ett svar til “ting & tang”

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.