Kategorier
Breaking News Cider

Kvelertak byr på sider

Kvelertak har gått sammen med Lovløs om å lage en eplesider. Den er selvsagt kalt opp etter fylket hvor det er “Yr, nordavind og tretten grader, heile året”: ROGALAND. 

BR har snakket med gitarist Vidar Landa om prosjektet.

“Rogaland er laget av Kvelertak sammen med Lovløs“, forteller Vidar.

“Vi har lenge surret med tanken om å lage en leskedrikk. Vi er jo mye rundt på reise og bruker minst like mye tid på å drikke og spise som på å spille. Da dukker sånne ideer fort opp.

“Men det har aldri blitt noe mer med det inntil vi traff Lovløs-folkene. Da gikk det veldig fort fra en gøyal ide unnfanget en fuktig kveld i en Oslo-park, til at hjulene var satt i gang.

“Vår siste plate Splid har en viss lyrisk forankring i Rogaland. Store deler av bandets medlemmer kommer også herfra. Derfor ble det en sider laget på epler fra Rogaland. Å få tak i nok epler fra Rogaland til å sette i gang produksjonen, viste seg å være litt av en utfordring. Men til slutt dukket det opp en heile haug med epler inni Ryfylke, som er eplene denne første batchen er basert på. De ble presset av Safteriet.

“Sideren er tørr. Vi gjæret den helt ut og måtte tilsette bittelitt sukker til slutt for å balansere den. Vår mann på Jæren, Jostein Magnussen, har kvalitetssjekket underveis i prosessen.

“Vi har selvfølgelig fått laget et eget design som vi er veldig stolte av. Det har vår østeriske venn Michael Hacker stått for. Han har laget mange designs for Kvelertak tidligere.

“Vi har veldig troen på dette. Det har vært et veldig kjekt samarbeid med Lovløs, så det er vel fare for at det dukker opp mer i fremtiden.”

Lovløs Kvelertak Rogaland er en tørr og frisk eplesider laget med epler fra Ryfylke. Epletypene er Karin Schneider, Rubinstep, Aroma, Rød Aroma og Elstar.

Sideren skulle etter planen slippes på Vinmonopolet i begynnelsen av mars, men slippet er utsatt en måned eller to. Den vil da også kunne bestilles via Vectura, Vinhuset og direkte fra Fluidum til Horeca.

Full oversikt over alle de lokale produktene som kommer i mars, vil vi publisere i en separat artikkel.


(Foto benyttet med tillatelse fra Kvelertak)

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.