Kategorier
Breaking News Brewery

Salikatt – nå også i Sverige, Danmark og Finland

Det måtte nesten skje. Noe så godt kunne vi ikke ha helt for oss selv. Først delte vi med østlendinger, nordlendinger, sørlendinger – ja, til og med bergensere. Nå er det svensker, dansker og finner som skal få smake humle-magi fra Hillevåg.

“Jeg håper at de som har kjøpt Salikatt jevnt og trutt de siste årene tar eierskap i at Salikatt vokser, tank for tank, og nå blir tilgjengelig i utlandet. Uten den lokale tilhengerskaren hadde det aldri gått!”, sier Bjarte Halvorsen i Salikatt.

Før panikken brer seg, så kan vi meddele at det norske markedet  fremdeles vil ha første prioritet hos Salikatt.

“I første omgang er det ikke så mye øl som skal til utlandet. Det er en slags føler på hvordan kundene der ute tar imot ølet vårt” forteller Bjarte.

Det er altså ingen grunn til å rydde kjøleboden og planlegge ekstraordinære polekspedisjoner.

Fire føler-øl fra Salikatt som nå er å finne i Danmark, Sverige og Finland.

På grunn av den pågående COVID-situasjonen, er det kun bokser som forsvinner over grensen. Som i Norge, lider barene også i våre naboland. Men på sikt vil det nok være Salikatt å finne på tappekraner også.

Les også: Sakte død for serveringsindustrien

Samtidig forteller Bjarte at de kommer til å tone ned salget via dagligvaremarkedet. Det kan altså bli litt vanskeligere å få handlet Junaiten, Fjåge og Makksure i fremtiden. Men bare litt, for du vil fremdeles finne de på Salikatt sitt eget utsalg og spesialbutikkene. Som resultat av at de nå toner ned dagligvaresalget, vil de fokusere enda mer på eget utsalg og spesialbutikker, i tillegg til Vinmonopolet.

Vår oversikt over spesialbutikker og bryggeriutsalg finner du forresten her: Shop

“Men det er ikke sikkert at alle de gamle traverne som har vært produsert i 4-5 år vil fortsette å eksistere”, fortsetter Bjarte.

Vi prøver å finne ut hvilke øl som henger i en tynn tråd, men blir i hvert fall forsikret om at det ikke er Makksure – en øl vi er veldig glad i.

Vår helgeskål med Makksure for snart tre år siden. Den gang var Makksure på 3.5 % (skatteklasse C).

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.