Kategorier
Breaking News Brewery New release

Salikatt i boks

I morgen, tirsdag, tapper Salikatt sammen med Heidrun Tapperi tre nye øl på 0.33L boks.

Når Salikatt nå velger å bruke det som Vinmonopolet kaller “Metallemballasje, Miljøsmart”, så følger de i fotsporene til Lervig, Berentsens og Yeastside. Yeastside benytter seg også av Heidrun Tapperis mobile tappelinje, og Jåttå vurderer det samme.

Her er ølene som kommer:

Fjellpils 4,7%
Dette er en Tsjekkisk pilsner som er en stil som synes å være populær i regionen. Både Rogalands Pils fra Berentsens og Jåttås Jåttåpils er av denne typen. Stilen karakteriseres av fremtredende maltfylde og restsødme og har en smak av noe som kan minne om smør. Salikatts versjon er uten smørsmaken (diacetyl).

Hop Cruise 4.7%
New England inspirert. Dette er tiltenkt som en serie der det vil bli nye oppfølgere jevnt og trutt med forskjellige typer humle. Ikke nødvendigvis single hop, som denne versjonen tilnærmet er.

It’s all about Citra & Mosaic 7.0%
New England inspirert NEIPA humlet med nettopp Citra og Mosaic. Inneholder også mye maltet havre og maltet hvete. Lanseringsdato på polet er 2. februar og prisen der vil være hyggelige 59,60 per boks.

Humleølene kommer på tapp på gode steder i Stavanger og vi håper at også andre deler av fylket vil få oppleve dem etter hvert.

Boksene blir tilgjengelig på spesialbutikker både sør og nord for Boknafjorden, Vinmonopolet og enkelte utesteder.

Dersom boks blir en suksess, vil Salikatt kjøre på med så mye på boks som de klarer i 2018. Som Bjarte sier: “Boks er best på alle måter.”

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.