Kategorier
Brewery Norbrygg Stavanger

Mer gøy på landet – Norbrygg besøker Jåttå Gårdsbryggeri

Fredag 19. januar arrangerte Norbrygg Rogaland helaften hos Jåttå Gårdsbryggeri og BR var med.

60 hjemmebryggere var samlet hos Jåttå for en kveld med omvisning, Q&A og ølsmaking. Opprinnelig skulle det bare legges ut 30 billetter, men da de ble revet bort på to og en halv time, bestemte hjemmebryggerforeningen seg for å doble antallet.

Stian, Kristoffer og Vegard

Kvelden begynte med korte introduksjoner fra både Norbrygg, ved Ole Nærheim, og Jåttå ved Marius Marthinsen. Ole fortalte om Norbrygg Rogalands planer for året. Det planlegges et til bryggeribesøk, publikumsfavoritt og mye annet. Marius fortalte om historien til bryggeriet.

Det som startet som et hjemmebryggeri med 5 venner i 2013 har nå blitt et 1000-liter bryggeri drevet av Vegard Jaatun, Kristoffer Fossmark og Marius. Og fra februar av blir de fire når et av de originale besetningsmedlemmene, Stian Egseth – til daglig lærer ved Steinerskolen, blir ansatt på deltid.

Vegard tok så bryggerne med rundt i bryggeriet. Det meste er som da vi besøkte dem i høst, men i kjelleren har tankene nå kommet seg inn i kjølerom.

Deretter var det satt av godt med tid til smaking. Deltakerne smakte seg gjennom den faste porteføljen men også en del nye øl og one-offs. Blant disse var Humlebonden som ble brygget med alt av egendyrkede humler, Friske Baller som ble laget i samarbeid med Vaaland 1889 og hvor inntektene gikk til kreftforskning, og Mikeli som er en surøl laget med sauerkraut som igjen er laget på hodekålen Mikeli som har en lang historie på Jåttå. Dette er et gårdsbryggeri i mer enn bare navnet.

Humlebonden var tappet dagen før og Mikeli ble tappet rett fra kondisjoneringstanken, så her snakker vi ferskvare. Totalt ble det smakt på 10 ulike øl.

Stemningen var svært god og tiden gikk altfor for. Hjemmebryggerne vi pratet med var meget fornøyde og skrøt av Jåttås øl som nå holder svært høy kvalitet. Vegard mener at mye av dette kan tilskrives flaskemaskinen som forhindrer oksidering.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.