Kategorier
Breaking News Brewery

LERVIG flytter – til Dale!

At LERVIG er på flyttefot kommer ikke som en overraskelse på noen, men at de nå skal flytte til kommunen i sør, ja det vil nok være en stor overraskelse for de fleste.


Etter å ha utredet «brewery attraction» på Bekhuskaien og kunstige øyer mellom Engøy og Natvigs Minde har LERVIG nå begynt å kikke på lokaliteter utenfor kommunegrensen for å realisere sine store planer. Etter at flere alternativer har vært på bordet, ser valget nå ut til å lande på området som tidligere tilhørte asylmottaket på Dale.

“Helt naturlig”, sier daglig leder i LERVIG, Anders Kleinstrup. “Dale er et stort og flott område, med et enormt uforløst potensiale”, forteller han engasjert. “Vi snakker her om svært store arealer – langt større enn på Bekhuskaien – og det til en langt lavere pris. Vi ønsker ikke bare å bygge et bryggeri, men en attraksjon! Det vil være så mye enklere å realisere på Dale, enn noen plass i Stavanger”.

En meget fornøyd bryggerisjef

Positivt innstilte politikere betyr mye

Siden Anders er dansk, spør vi forsiktig om han kan se at den gjengse siddis vil rynke mer enn litt på nesen over planene. “Vi skulle gjerne ha forblitt i Stavanger, men det har vist seg å være vanskelig å finne egnede lokaliteter. Det er heller ikke noe som tyder på at politikerne i Stavanger ønsker den typen attraksjon vi vil etablere. Det gjør de tydeligvis i Sandnes. Der vi i Stavanger har blitt møtt med skepsis og “red tape” (uttrykk for overdreven regulering, red.anm), har vi i Sandnes blitt møtt med positiv innstilling og konstruktive innspill. Slikt betyr svært mye når man ønsker å investere store summer”.

Anders viser oss bilde over det aktuelle området. “Ser du de sørvendte åssidene der, ned mot den vakre fjorden? Der kan vi kanskje dyrke våre egne humleplanter. Hele området er så vakkert!”

Med What’s Brewing på flyttelasset?

Bekhuskaien skulle være noe som bandt sammen Stavanger øst med resten av sentrum. Et område som naturlig ville fylles av mennesker fra hele Stavanger. Det er vel ikke tilfelle for Dale, eller? “Det er riktig at man ikke bare er på Dale. Dale er en plass man må reise til. Men det gjelder jo også flere av denne typen bryggeriattraksjoner, som for eksempel Lindheim Ølkompani ved Gvarv eller Hill Farmstead i Vermont. Det betyr at listen må legges høyere for attraksjonen enn om den var på Bekhuskaien” forteller Anders. “Hvert år drar tusen mennesker til Stavanger øst for å delta på What’s Brewing. Vi tror nok de like lett kunne tatt båten over til Dale. Reisen er en del av opplevelsen. Kanskje starter vi vår egen LERVIG-båt?”, sier han med et lurt smil. Vi holder på å sette kaffen i halsen. Vil de flytte What’s Brewing ut av kommunen også? Anders virker litt brydd. Som om noe kom ut litt vel raskt. “Nei, altså… det vet vi ikke. Men det er absolutt en mulighet. I så tilfelle kunne festivalen vokst seg langt større. Men ingenting er altså avgjort.”.

Bryggeriet som nå forlates

På vei ut treffer vi sjefsbrygger Mike Murphy. Vi spør han hva han tenker om å flytte produksjonen til Dale. “I can make supreme hoppy beers anywhere!” er det enkle og presise svaret han gir. Og det er vel kanskje det viktigste. Eller?

Ett svar til “LERVIG flytter – til Dale!”

Falske bryggerinews. Eierne vil jo hadere ut i byfjorden. Vi tror heller på det 🙂

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.