Kategorier
Pastime

Tidsfordriv 4: Repriser

Karantene, isolasjon og bortfallet av vante aktiviteter gjør at mange av oss tilbringer mer tid enn normalt hjemme. Men det betyr ikke at vi må sette livene våre i pausemodus.

I dag byr vi på tre BR-artikler du kanskje gikk glipp av for deg som kjeder deg i heimen. Og vi forteller historien bak historiene.

Tips 1: Craig Norman om Vegemite, humler og den australske Draugen

Når man skal intervjue noen for aller første gang, er det greit å starte med en kompis. Craig er en meget god kompis og en som har betydd mye for vår ølinteresse. Vi handlet bryggeutstyr fra butikken hans, vi lærte brygging av ham, og vi var alltid med på Brew Club – den uhøytidelige, månedlige samlingen hvor vi konkurrerte i øl og delte altfor mye hjemmebrygg med hverandre, og ofte endte kvelden som lobotomerte laboratorieaper på ØST.

Ønsket vårt var å gjøre mange virkelig lange intervju med lokale ølstorheter fordi de fortjener det. Vi har flere av norges beste bryggere, men de får ikke oppmerksomheten de fortjener i kommersielle medier.

De lange intervjuene blir alltid gjennomført over en øl eller mange. Derfor heter de nå “En øl med…”. På grunn av Covid-19 har vi måttet legge denne typen intervju på hyllen.

Tips 2: 3 tips til deg som vil starte ditt eget bryggeri

Tant og fjas er både gøyest å skrive og gøyest å lese. Denne skrev seg selv på 15 minutter – og ble skrevet i underbuksa fordi inspirasjonen kom brått i overgangen mellom våken og søvn – og den er lest tusenvis av ganger.

Så populær var den, at den sammen med oppfølgeren 2 ekstratips til deg som vil starte ditt eget bryggeri ble tatt med i boken Norsk Øl av Knut Albert Solem, men da ble ett ord utelatt. Kan du gjette hvilket? Tips: Det slutter på “aginale”.

Er du interessert i mer spas og løyer, kan du finne alle slike artikler ved å søke på kategorien “Funnies”.

Tips 3: Tour des Brasseries

Det er på sin plass i 2020, et år hvor omtrent alle store ølarrangement har blitt kansellert, å mimre om livets uutholdelige letthet før Covid-19. Blant disse har Tour des Brasseries etterlatt et særlig stort savn.

TdB er alltid utsolgt på minutter og er årets happening for  lokale hjemmebryggere, inkludert et medlem i BR-redaksjonen, og andre som er glade i godt øl og har tilgang på sykkel. Vi har enorm respekt for ildsjelene bak, og håper på et gjensyn i 2021!

Denne artikkelen ble utgitt i forbindelse med arrangementet i 2017. En oppfølger kom i 2018.

Bonustips: Stavangers ølhistorie fra 1503 til 2003

BR er nettsiden vi ønsket for oss selv; en “one-stop source” om øl i Rogaland. Ølhistorien er noe vi ønsket eksisterte da vi satte i gang med BR. Vi kunne ikke skrive om lokaløl uten å kjenne historien.

Det var mange ganger vi lurte på om vi hadde tatt oss vann over hodet med denne. Det begynte som en liten sak som handlet mest om Tou, men vokste som et ukontrollerbart monster til 3 lange artikler om øl i Rogaland gjennom 500 år. Det var noget ambisiøst, men det er et arbeid vi er både glade og stolte over.

Nå er de tre artiklene samlet på ett sted, både på norsk og engelsk, og det er en ambisjon å gjøre den enda bedre og enda fyldigere. Vi må bare samle motivasjon først.


Neste gang: 3 lokaløl som passer til en mørk årstid

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.