Kategorier
13 kjappe Interviews

13 kjappe med Gentlemen Brewers

13 kjappe er tilbake (se opp for billige etterligninger). Denne gang har vi tatt turen til Sandnes for å snakke med de glade herrer Morten, Magnus og Simen i Gentlemen Brewers.

Hvordan startet interessen for øl?
Vi oppdaget gleden av å nyte øl sammen med gode venner i ungdommen, og vi har smakt på MYE øl siden vi ble gamle nok til å kjøpe øl i butikken.

Hvordan begynte dere med brygging?
Det startet ved at Magnus ble oppslukt i hjemmebryggetrenden i 2014. Lidenskapen for godt øl var ikke til å temme. Da det ble servert en egenprodusert Belgisk Wit i foranledningen til Sur&Bitter 2016, ble dette en øyeåpner for Morten og Simen; Vi som liker god øl kan for pokker lage god øl sammen! Da startet bryggeprosjektene våre, og Gentlemen Brewers ble etablert.

Har dere deltatt i konkurranser og har dere noen meritter?
I 2017 deltok vi i hjemmebryggekonkurransen til Sur&Bitter. Oppgaven besto i å brygge en NEIPA. Vår egen Naughty NEIPA endte på en respektabel 4.plass.

Hva ved brygging er det som fascinerer dere mest?
Det ferdige produktet. Men vi må erkjenne at vi blir også fascinert av hvordan all arbeidet, fra planlegging til vasking, er med på å lage et skikkelig godt øl.

Hva slags utstyr brygger dere med/på?
Speidel Braumeister 20l. Den gamle modellen.

Hva er fordelene og ulempene med å brygge flere sammen?
Fordeler: Veldig sosialt, og flere som kan bidra til rengjøringen. Samt bryggmesteren har noen å skylde på dersom noe ikke går etter planen.

Ulemper: Å finne en bryggedag som passer for samtlige i vår travle hverdag er en utfordring.

Er dere medlemmer av Norbrygg eller en annen bryggeforening?
Magnus er medlem i Norbrygg, og har brukt utallige timer på å lese forumtråder. Det er kjekt å se hvor åpent og inkluderende hjemmebryggermiljøet er i Norge. Vi er en oppfinnsom og hjelpsom gjeng!

Hva foretrekker dere å brygge og hvorfor?
IPA – det er ølstilen samtlige er glad i, og det er kjekt å eksperimentere med forskjellige humletilsetninger.

Hva er den største bryggetabben dere har gjort?
Uhell har det vært, men ingen skikkelige brølere. Men vi minnes en kveld da en travel og stresset bryggmester skulle kjapt og gale overføre en IPA til ny gjæringsfat for sekundærfermentering i en småtrang og delvis rotete bod. I et øyeblikk av mangel på oppmerksomhet klarte han å dunke den gamle gjæringsbøtta, med masse humle-trub og næsty sedimenter, av sitt høye og ustabile underlag, slik at alt innhold ble sølt ut over hele gulvet, en oljeovn og bryggmesteren selv…

Det ble et lite øyeblikk med stille refleksjon over hvor lurt plasseringen av gjæringskaret var, og hvorvidt dette var fortjent eller ei. MEN ølet ble veldig bra, og det er det som er viktigst.

Hvordan reagerer omverdenen på denne altoppslukende hobbyen?
De fleste er nysgjerrige og blir alltid glad for smaksprøver. Noe misnøye er det hjemme hos bryggmesteren hvor alt utstyret oppbevares og tar opp verdifulle kvadratmeter i boligen, men alt blir tilgitt når gode produkt kommer ut av det.

Beste tips til nybegynnere?
Ta notater hver gang dere brygger, og loggfør alt dere gjorde, klokkeslett, evt feil som ble begått, idéer for neste brygg, musikk dere hørte på, været osv. Dere vil ikke angre på det.

Hva er det beste ølet dere har brygget og kan vi få oppskriften?
Det må nesten være vår Naughty NEIPA, som fikk en respektabel 4. plass under Sur&Bitter 2017. Oppskrift finner dere på Facebooksiden vår. Vi blir veldig glade hvis leserne til gjengjeld velger å like og følge vår side.

Hvis dere måtte holde dere til en øl resten av livet, hva ville dere valgt?
Morten: Brewdog – Punk IPA
Magnus: Nøgne Ø – Two Captains
Simen: Brewdog – Punk IPA

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.