Kategorier
New release Stavanger

Lokale nyheter på polet – september

I Vinmonopolets bestillingsutvalg ble det sluppet to (2) øl fra Rogaland denne måneden. Ølene har nok flydd under radaren hos noen og enhver.

Disse ølene kommer begge fra Middelthon – bedriften som startet som dagligvarebutikk i Stavanger i 1936 og nå, blant annet, driver engros med alskens drikkevarer.

Middelthon Stavanger IPA (varenummer 7658202)
Denne ølen er brygget hos Jåttå Gårdsbryggeri. I følge Polet er det snakk om flott maltpreg med innslag av blomster og urter; Frisk med balansert bitterhet. Aromaen skal ha søt malt, sitrus, og florale toner. Fra Jåttå fortelles det at de har brukt Pale malt, Cara Red, og en god slump med havre. Humlene er Chinook, Hallertau Blanc, Challenger, og Equinox.

IPA’n kommer i halvlitersflasker, har 7.4% alkohol, og koster den nette sum av 79 kroner.

 

 

Middelthon Stavanger Export Pils (varenummer 7310802)
Denne er brygget hos Berentsens. Polet beskriver smaken som forfriskende med velbalansert bitterhet, og aromaen skal inneholde malt, sitrus, humle, og honning.

Fred Berentsen beskriver den som en lager med dyp gylden farge. Den har balansert bitterhet med bl.a Saaz humle, og litt karamellisert malt for maltsødmens del – noe som også gir økt munnfølelse. Altså, en forfriskende og god pilsner med ekstra fylde.

Her er det 0.33-flasker som gjelder. Alkoholinnholdet er 6.5% og prisen er skarve 49.50.

 

Har du smakt disse, så legg gjerne igjen en kommentar!

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.