Kategorier
Festivals Stavanger Ukas happenings

Stavangers “øluke” – uke 42

Holy shit! Denne uken er helt bananas.

Det mest utrolige med denne uken, er kanskje at det ikke skjer noe mandag og tirsdag! Men så smeller det. Vi har selvsagt full oversikt her.

Onsdag 19. oktober

Cardinal får besøk av Nordic Kiwi Brewers. Dette er to New Zealandere, Kerryn og Craig, som holder til i Sverige. De brygger med humler fra hjemlandet. Mest populær er nok deres Chili Stout. Ellers går det mye i pale ale og IPA.

I Øvre Holmegate kommer Kongsberg Bryggeri til På Kornet. Bryggeriet fra gruvebyen ble “oppdaget” på Haandfest Ølfestival i år, men de har holdt på siden 2014. De brygger 300-liters batcher av øl de selv liker – og det er mange andre som liker det også. De vil ha med 18 forskjellige øl – 9 på onsdag og 9 på torsdag.

Som om ikke det var nok, svinger svenske Omnipollo innom Bøker og Børst og tar over kranene der. Dette er et svensk signøynerbryggeri som nok er mest kjent for sine Ice Cream-øl som de brygger i samarbeid med Buxton.

Torsdag 20. oktober

Om du har overnattet i Fargegata – bli der. Har du vært hjemom – kom tilbake. Det er her det skjer. Tenningen av vinterlysene i gata skjer denne kvelden.

Gulating Pub får besøk av Pyynikin fra Finland. Listen over ølene de har med seg finner du i Event-listen vår.

På Kornet kliner til med to av de aller, aller beste surølprodusentene i verden: Cascade fra USA og Cantillon fra Belgia. Det er bare å ta de syrenøytraliserende tablettene preventivt. Dette i tillegg til at Kongsberg Bryggeri fortsatt har 9 øl på kranene.

Cirkus er det kanadisk aften med Trou du Diable og Brasserie Dieu du Ciel! Det er så mye godt øl som kommer fra Canada for tiden at dette må oppleves.

NMBCo True North Bar har flyttet til Stavanger og har invitert Dry & Bitter til ta over kranene på åpningsdagen.

Og så er det Strikk & Drikk på Cardinal.

Fredag 21. og lørdag 22. oktober

Ikke mindre enn to ølfestivaler samme helg. Trist, men sant; Både What’s Brewing og Ølfestivalen har valgt seg denne helgen.

What’s Brewing finner sted på Tou Scene. Det er 39 deltakende bryggerier fra hele verden, inkludert to norske – Lervig og Yeastside. Festivalen åpner kl 14 begge dager. Intervju med to av grunnleggerne finner du her. Komplett ølliste er her. Intervju med Craig fra Yeastside er her.

Ølfestivalen, som arrangeres annethvert år, finner sted på Nærbø. Det ser ut som om det fortsatt er billetter til salgs. Her er det norske øl som står i fokus, med hele 28 norske bryggeri, inkludert de lokale Berentsens, Lervig, Garasjen Mikrobryggeri, Jåttå Gårdsbryggeri, Raiå Bryggeri, Salikatt, og Skudesnes Bryggeri. Det er også flere spennende foredrag, og mye god lokal mat.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.