Kategorier
Festivals Stavanger

What’s Brewing – pressemelding

Pressemelding fra What’s Brewing gjengis i sin helhet:

To verdenskjente amerikanske bryggerier lager 16 unike øl til What’s Brewing i Stavanger.

Ett av verdens beste spesialølbryggeri Ewil Twin (Brooklyn, NY) har deltatt på What’s Brewing hvert år siden starten men i år gjør de noe helt spesielt. Sammen med Westbrook Brewing Company (Mt. Pleasant, SC) har de laget 16 unike brygg som aldri har sett verdens lys før. Alle 16 lanseres under årets utgave av What’s Brewing. Samtidig som festivalopplevelsen revolusjoneres.

Noen av disse 16 bryggene finnes det bare 30 liter av og kommer aldri til å bli tilgjengelig noe annet sted i verden. Jeppe Jarnit-Bjergsø, grunnlegger av Evil Twin uttaler at disse bryggene best kan beskrives som «crazy, fucked up, tasty shit».

Andre internasjonalt anerkjente bryggerier som debuterer på 2017 utgaven av festivalen inkluderer Arizona Wilderness (USA), Blackberry Farm (USA), Trou du Diable (Canada), Omnipollo (Sverige) samt Cloudwater (England). Cloudwater vant nettopp tittelen som Englands beste bryggeri på nettsiden Ratebeer.com. Omnipollo er kjent for sine eksperimentelle iskremøl som serveres fra slushmaskiner. Arizona Wilderness lager øl på lokale og ville håndplukkede ingredienser, deres øl er sjeldent å finne utenfor Arizona.

Festivalens hovedfokus vil i år, som alltid være spesialøl i verdensklasse, men i år blir det en litt annerledes festivalopplevelse. Den litt totalitære folkerepublikken the Peoples Republic of Whats Brewing opprettes på Tou Scene. Festivalgjengere vil bli møtt av en grensepost som skiller folkerepublikken fra resten av Stavanger. Som gjest får man eget øl-pass. Mens man opplever øl fra hele verden kan passet brukes til å samle unike stempel hos alle de ulike bryggeriene. Vi får besøk av et mannskor som synger sovjetiske sanger som sammen med blant annet en stridsvogn fra andre verdenskrig, 150 uniformerte frivillige og propaganda høyttalere setter stemningen for årets utgave.

Besøk oss på facebook for å få en smakebit: https://www.facebook.com/whatsbrewingfestival/

Fakta om What’s Brewing:
Regnes som en av verdens ledende ølfestivaler.
2017 blir 4. året festivalen arrangeres.
Avholdes på Tou Scene nest siste helgen i oktober hvert år.
3300 besøkende over to dager hver oktober hvorav 65% er tilreisende.
I 2016 hadde vi besøkende fra land som Australia, Argentina og Azerbaijan for å nevne noen på A.
Lokalt engasjement, drives av en vennegjeng.
Over 300 unike øl (komplett ølliste her).
39 besøkende spesialølbryggeri fra hele verden (2 to norske)
Nettside: www.whatsbrewing.no

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.